VU Library Live

VULibraryLiveAfbeeldingVU Library Live is een talkshow/ podcast - waarin we met onderzoekers, docenten en thema-experts, spreken over nieuwe ontwikkelingen in de academische wereld. Ook komt aan bod hoe de UB bij deze onderwerpen kan ondersteunen en adviseren. Je bent van harte uitgenodigd om de VU Library Live Talkshows bij te wonen. Houd de Agenda op de UB-website en VUnet in de gaten.

Abonneer je op onze podcast (zieSoundcloud RSS feed) en volg de UB opTwitterenFacebook.
Je krijgt dan een bericht als er weer een nieuwe talkshow is of als de podcast online staat.

Library Live Podcast 5: Rethinking the Academic Reward System, maart 2019

Library Live Podcast 4: Opening of Rethinking the Academic Reward System, maart 2019

Library Live Podcast 3: Plan-S, A Fast Lane to Open Access, Too Risky Too Soon?, januari 2019

Library Live Podcast 2 : FAIR data & the End of Competitive Science, december 2018
In deel 1 van deze podcast legt René Bekker, Professor of Philanthropy aan de VU, uit waarom het belangrijk is dat de wetenschapscultuur meer open en meer op samenwerking gericht wordt. In het tweede deel vertellen Jolien Scholten, research data specialist bij de Universiteitsbibliotheek, en Maria Cruz, research data community manager bij de UB, hoe de UB onderzoekers kan helpen met het beheren van onderzoekdata. Jolien legt uit wat FAIR data zijn en hoe de UB kan helpen bij het FAIR maken van je data.

Library Live Podcast 1: Waarom is Open Access nodig en hoe maken we 100% Open Access werkelijkheid?
In aflevering 1 spraken we met vier gasten over waarom het zo belangrijk is om de resultaten van wetenschappelijk onderzoek voor iedereen vrij toegankelijk te maken. Niet alleen voor de wetenschap maar ook voor leraren en hun leerlingen, huisartsen en hun patiënten. Wat is er nodig is om ervoor te zorgen dat onderzoekers ook echt Open Access gaan publiceren? Welke drempels en misverstanden zijn er nog, en wat is nodig om die weg te nemen? Wat levert Open Access onderzoekers en de samenleving op? Luister naar aflevering 1 van de podcast
We spraken met: Eppo Groenewold – oud-conrector en adviseur van het Revius Lyceum in Doorn; Wies van Roosmalen, product owner Programma Onderzoek & Implementatie bij KWF Kankerbestrijding; Dr. Eelco Ruijter, VU, Faculty of Science, Organic Chemistry, Dr. Sander Begeer, VU, Faculty of Behavioural and Movement Sciences, Clinical Developmental Psychology, gespecialiseerd in autisme.


Library Live podcast 0: Een impressie van het Open Science Festival

Redactie:
Maurice Vanderfeesten, Maria Marques de Barros Cruz, Anneke de Maat.

Techniek en editing: Maurice Vanderfeesten.