Recent nieuws

Workshop: Economische data vinden voor je paper of scriptie

15-02-18

Van februari tot en met juni zijn er workshops waarin je leert hoe je data zoekt in de economische databases van de Universiteitsbibliotheek.

Training: Evaluaties en rapporten maken met AltmetricExplorer en Scival

12-02-18

In maart en april bieden we trainingen voor verschillende doelgroepen. Je leert zelf analyses en rapporten maken.

UB beeindigt licentie op BrowZine

05-02-18

De UB heeft de licentie op BrowZine met ingang van 1 februari 2018 beeindigd.

Seminar: Excellentie en maatschappelijke impact van onderzoek meten. Hoe en waarom?

22-01-18

In dit seminar hoor je wat je als onderzoeker en onderzoekmanager met de tools Altmetricexplorer en Scival kunt doen en hoe je ze verantwoord kunt gebruiken voor evaluaties en rapportages. Daarnaast geven we ook een inkijkje in de ontwikkelingen van het ‘show-casen’ van maatschappelijke impact bij onder andere financieringsaanvragen.

COLOURBOMB: expositie en symposium over het fenomeen kleur

22-01-18

Van 17 februari - 1 mei 2018 vertonen vijf kunstenaars op uitnodiging van de VU hun werk in de expositieruimte van de VU rondom de Aula, eerste verdieping, VU-Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105.

Expositie: Franeker academisch drukwerk uit de Postma-Gosker-Bibliotheek

18-01-18

Van 23 januari tot 31 maart 2018 toont de Universiteitsbibliotheek Franeker academisch drukwerk in de UB-Erfgoedvitrine.

Kosteloos Open Access publiceren in 59 Frontiers-tijdschriften

16-01-18

VU/VUmc-onderzoekers kunnen zonder Article Processing Charges (APC)- kosten publiceren in 59 Frontiers-tijdschriften.

‘Ik zie nu minder op tegen het zoeken van literatuur voor mijn paper en scriptie’

10-01-18

'De gratis workshop Literatuur Zoeken en Vinden heeft een deur voor mij geopend.'

Inloopspreekuren Vinden & gebruiken onderzoeksdata weer van start: di, woe, vrij 13.00 - 16.00 uur

08-01-18

Vragen over data zoeken voor je paper of scriptie? Het Research Data Services team helpt je graag.

Expo: Keuzes van VU-medewerkers en -studenten uit de erfgoedcollecties nog tot 14 januari

18-12-17

Kom kijken naar de erfgoedschatten van het skelet van een zwartvoetpinguïn en zwaar water tot en met een zijden kaart en een goudplevier.

Workshops voor medewerkers: Literatuur zoeken, Literatuurverwijzingen en literatuurlijst maken met Endnote

11-12-17

Bespaar jezelf tijd en moeite door effectief te leren zoeken en je literatuurverwijzingen te beheren in Endnote.

Workshops voor studenten: Literatuur zoeken, Economische data vinden, Datasets combineren, Endnote

11-12-17

Met deze gratis workshops voor studenten maak je een vliegende start met je paper, scriptie of proefschrift.

De keuze van Hans en Linda uit de VU-erfgoedcollecties

27-11-17

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Hans Cornelissen en Linda Straetemans.

De keuze van Lida en Myrthe uit de VU-erfgoedcollecties

27-11-17

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Lida Ruitinga en Myrthe Bleeker.

De keuze van Jaap en Barbara uit de VU-erfgoedcollecties

27-11-17

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Jaap Winter en Barbara Zegveld.