Ontsnap jij uit de online Data Horror Escape Room?

13-10-2020 | 11:15

Op donderdag 29 oktober van 15:30 - 17:00 uur kunnen alle VU-medewerkers en –studenten meedoen met een online spel: de Data Horror Escape Room. Zorgvuldig en veilig omgaan met onderzoekdata is essentieel voor transparant en open onderzoek.

Teams van drie en prijzen
Om het spel te spelen, hoef je geen speciale kennis te hebben, wel gevoel voor humor en een scherpe geest. We gaan spelen in teams van drie en je kunt een prijs winnen! Vergeet niet je aan te melden.

VU_Data_horror-week-basisbeeld-met-tekst

Het RDM Support Team van de Universiteitsbibliotheek nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de ONLINE Data Horror Escape Room die onderdeel uitmaakt van de VU Data Horror Week. In die week delen we ook horrorverhalen over situaties waarin het misliep met het beheren van data zodat onderzoekers van elkaar kunnen leren.

Data Conversation over: Open Science & Responsible Research Practices
Je bent ook welkom om op 28 oktober de bijeenkomst van de “Data Conversations” bij te wonen die deel uitmaakt van de Data Horror Week die de Universiteitsbibliotheek organiseert.

Joeri Tijdink, psychiater en UD bij Amsterdam University Medical Center en VU Amsterdam, spreekt over "How can Open Science foster responsible research practices", en Veronika Cheplygina spreekt over: "How I Fail in Open Science - Data horrors and fighting ghosts".

Je bent van harte uitgenodigd om je verhalen te komen delen en naar de horrorverhalen van anderen te luisteren. Bekijk het programma en vergeet niet je aan te melden. Na aanmelding ontvang je een Zoom link.