Volg een UB-workshop Literatuur zoeken en verdien een Edubadge

Laat met dit digitale certificaat aan onderwijsinstellingen en werkgevers zien welke kennis en vaardigheden je hebt.

06-01-2020 | 14:57

Bij de Universiteitsbibliotheek kun je workshops volgen zoals Slim literatuur zoeken, Data zoeken en Endnote. Sinds kort kun je voor deze workshops een Edubadge, een digitaal certificaat, verwerven. Daarmee kun je andere onderwijsinstellingen en werkgevers laten zien welke vaardigheden en kennis je in de workshop hebt opgedaan. Je kunt de Edubadges delen op websites en social media, zoals LinkedIn. AfbeeldingEdubadgesKlein

Wanneer krijg je de Edubadge?
- Bij de workshop Endnote krijg je een Edubadge als je actief aan de oefeningen en discussie tijdens de workshop hebt deelgenomen.
- Bij de workshop Slim literatuur zoeken, doe je aan het eind (als je wilt) een digitale toets. Als je voor deze digitale toets slaagt, ontvang je een Edubadge.

Welke informatie staat er op de Edubadge?
Op de badge staat wat de waarde van de Edubadge is, ofwel wat de ontvanger heeft moeten doen (de criteria) om de badge te behalen.

eduID aanmaken
Om een Edubadge aan te kunnen vragen, moet je eerst een eduID aanmaken.

De voordelen
- Met de badge kun je je profileren bij werkgevers of in het toelatingsproces bij een andere onderwijsinstelling.
- Een digitaal certificaat is makkelijk te bewaren. Via je je eduID kun je de Edubadges die je behaald hebt altijd makkelijk op een plek terugvinden en downloaden.

Meer weten over Edubadges?
Zie: https://www.surf.nl/files/2019-10/publicatie_7_argumenten-edubadgesnl_web.pdf