Uitbreiding Open access publiceren in Elsevier tijdschriften

VU/VUmc-onderzoekers kunnen met ingang van 1 juli kosteloos Open Access publiceren in 1650 Elsevier tijdschriften.

16-09-2019 | 13:00

Deze zomer zijn de VSNU en Elsevier overeengekomen om de in 2018 gesloten overeenkomst nogmaals met een half jaar te verlengen tot 1 januari 2020. In de tussentijd wordt verder onderhandeld over een nieuwe overeenkomst.

Kosteloos Open Access publiceren nu mogelijk in 525 extra Elsevier journals
Bij de verlenging is het aantal Elsevier tijdschriften waarin corresponderende auteurs van Nederlandse universiteiten vanaf 1 juli 2019 zonder extra kosten Open Access kunnen publiceren, uitgebreid van 525 naar 1.650. Op de website van Elsevier zie je het overzicht van Elsevier tijdschriften waarin corresponderende auteurs van Nederlandse universiteiten vanaf 1 juli 2019 zonder extra kosten open access kunnen publiceren.

Houd er rekening mee dat open access publiceren voor titels die vanaf 1 juli zijn toegevoegd alleen mogelijk is als de aanleverdatum (submission date) van het artikel na deze datum is. Als de publicatie in aanmerking komt voor gratis Open Access wordt de keuze geboden voor twee licenties. De voorkeur van de VU gaat uit naar de licentie CC-BY 4.0.