Debat & Expositie ‘What about me?’ - over de zoektocht naar identiteit

Bekijk het filmpje waarin VU studenten en medewerkers reflecteren op identiteit. Kom op 9 juli naar het debat.

28-06-2019 | 13:17

In de kunstwerken die je nog tot begin juli rond de Aula kunt bekijken, staat de zoektocht naar identiteit centraal. Identiteit is de manier waarop je naar jezelf kijkt in relatie tot anderen. Het zoeken van je eigen identiteit kan soms best lastig zijn en tot onzekerheid of verwarring leiden.

Zoektocht naar identiteit zichtbaar en bespreekbaar maken
In de expositie ‘What about me’ en het debat op 9 juli wil de VU de soms moeilijke zoektocht naar je eigen identiteit zichtbaar en bespreekbaar maken. Juist de studietijd is voor velen een tijd van zelfonderzoek en uitproberen. Bovendien wil de VU een universiteit zijn waar iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn.

Debat
Op 9 juli ben je van harte welkom bij het debat over identiteit. We bezoeken dan eerst deze expositie. Bekijk het programma en meld je aan

Filmpje: Wat maakt jou tot wie je bent?

Identiteit kent verschillende aspecten, zoals religie, cultuur, gender, afkomst et cetera. Wat maakt jou tot wie je bent; wat bepaalt voor jou je identiteit? Op internet en social media lijkt identiteit vooral een constructie te zijn. Hoe maakbaar is identiteit? Deze vragen nemen we in de expositie en het debat onder de loep. Bekijk ook het filmpje waarin VU studenten en medewerkers reflecteren op deze vragen.

Deelnemende kunstenaars
Deelnemende kunstenaars zijn: Sara Blokland, Risk Hazekamp, Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek, L.A. Raeven, Pieter Verhoeff over Erik van Lieshout, Willem Popelier, Get Me.