UB-Workshops: slim literatuur of data leren zoeken en verwerken

In mei en juni zijn er ook weer workshops Endnote, makkelijk bronvermeldingen maken voor je paper.

29-04-2019 | 10:55

Meer informatie en Registratie voor de workshops

Workshop Slim literatuur zoeken voor je paper

Zoek je betrouwbare wetenschappelijke literatuur voor je paper, artikel, scriptie of proefschrift? Wil je weten welke (online) bronnen - databases, tijdschriften - je kunt gebruiken? Volg dan deze workshop. Na afloop weet je hoe je een doordachte zoekstrategie opzet. Zo kom je tot relevantere en actuelere zoekresultaten.

Wat vonden anderen van deze workshop?
Masterstudent Architectuur Marja Heijers: ‘Deze workshop heeft echt een deur voor me geopend. Ik zie nu minder op tegen het literatuur zoeken voor mijn paper en scriptie

Ona Geerman, deeltijdstudente Accountancy & Control, heeft veel geleerd. Ona vertelt: “We bespraken de voor- en nadelen van het zoeken via Google en we hebben geleerd hoe je LibSearch, de zoekomgeving van de Universiteitsbibliotheek optimaal kunt gebruiken, vooral hoe je Booleaans kunt zoeken met de aanduidingen AND, OR en NOT vond ik interessant en ook hoe je een zoekstrategie opstelt. Dat kende ik nog niet. Het helpt echt om je zoekopdracht specifieker te maken. Om te voor komen dat je nep artikelen gebruikt voor je thesis, werd de wijze van toetsen van bronnen geleerd.

Endnote: Makkelijk bronvermeldingen maken
 algemeen & medisch
Bespaar jezelf veel tijd en moeite bij het schrijven van je scriptie. Gebruik Endnote. Citaten en bronvermeldingen worden met één klik opgemaakt zoals jij dat wenst.

Workshop Endnote: Benut meer mogelijkheden van Endnote!
Benut meer mogelijkheden van EndNote! Aan de hand van een casus word je uitgedaagd je referenties niet alleen te importeren, maar ook te beheren. Ten slotte boots je de echte publicatiepraktijk na waarin je bibliografie aan heel specifieke eisen moet voldoen.

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie en inschrijven voor de workshops. De workshops zijn gratis voor medewerkers en studenten van VU/VUmc en ACTA.

Je kunt ook zelf de Library Guides (Libguides) doornemen.

Workshop Economische data vinden voor je paper
Zoek je economische data voor je paper, scriptie of proefschrift? In deze Engelstalige workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd en hoe je deze doorzoekt.

'Handig, zeker als je met je scriptie start'
Masterstudent Accountancy & Control Suleyman Avzaly, volgde de workshop Economische data vinden. ‘Ik weet nu waar ik de databases met economische en financiële data kan vinden, hoe ik ze kan gebruiken en hoe ik datasets kan combineren. Bij mijn opleiding was dat maar een klein onderdeel en moesten we het zelf uitvogelen. Ik weet nu beter hoe je databases kunt combineren. In de workshop zaten we met een kleine groep en kreeg je een op een hulp. Deze workshop is handig, zeker als je met je scriptie start.’ Ook Kiethan Vijayabalan, premasterstudent Business administration is enthousiast omdat 'het lekker praktisch was'.

Workshop Data samenvoegen in Excel
Voor onderzoek heb je vaak gegevens uit verschillende bronnen nodig. In deze workshop leer je hoe je met Excel die verschillende datasets samenvoegt tot één bestand dat je kan gebruiken voor analyse.

Workshop Data samenvoegen in Stata
Voor onderzoek heb je vaak gegevens uit verschillende bronnen nodig. In deze workshop leer je hoe je met Stata die verschillende datasets samenvoegt tot één bestand dat je kan gebruiken voor analyse.

Ook workshops op maat zijn mogelijk
Tijdstip, duur en plaats in overleg. Aanvragen: algemeen; medisch

Op de hoogte blijven van onze workshops en activiteiten voor medewerkers en studenten?
Volg ons via Facebook