Plan S implementatie: informatie- & discussiebijeenkomst

Op 24 januari van 14:30 - 16:00 uur in de Aurora-zaal.

18-12-2018 | 13:39

Wil je meer weten over wat Plan S voor jou als onderzoeker gaat betekenen? Heb je vragen over Plan S of wil je hierover met anderen van gedachten wisselen? Kom dan op 24 januari (14:30 - 16:00 uur) naar de bijeenkomst. Open Access specialisten van de Universiteitsbibliotheek vertellen dan wat er tot nu toe bekend is over de implementatie van Plan S. En stakeholders van onder meer NWO, het College van Bestuur en de School of Business and Economics van de VU geven kort hun visie op het plan. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Plan S: strengere eisen stellen aan Open Access publiceren
Vanaf 2020 gaat een groot aantal Europese subsidieverstrekkers - waaronder NWO en ERC – strengere eisen stellen aan Open Access publiceren. Op de UB-website vind je een overzicht van de ontwikkelingen in de afgelopen jaren in de overgang naar Open Access. Van de VSNU-strategie tot en met de lancering van Plan S en Groen Open Access publiceren via de instellingsrepository. De ontwikkelingen in de overgang naar Open Access op een rijtje.

Op 31 januari is er een NWO-consultatiebijeenkomst over Plan S. Mocht u daar niet persoonlijk bij aanwezig kunnen zijn, dan kunt u bij deze gelegenheid input geven die de UB mee zal nemen naar deze consultatiebijeenkomst.

Programma
14.30  Inloop en start

14.35  Presentatie over Plan S (inclusief implementatieplan) , Arjan Schalken, adjunct directeur UB

14.50  Visie stakeholders
-  Vinod Subramaniam, Rector magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam
-  Hans de Jonge, Adviseur Open Science & Kwaliteit NWO
-  Hans Berends, Professor of Innovation and Organization SBE

15.05 – 15.15 10 minuten ‘in gesprek’ met buurman/vrouw over onderwerp.

15.15 – 15.45  Centrale discussie met  stakeholders.

15.45 – 16.00  Sluiting

Aanmelden & vragen insturen
Wil je de bijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan.
Alle presentaties en discussies zijn in het Engels. We stellen het op prijs als je eventuele vragen die je hebt op het aanmeldformulier aangeeft.

Meld je dan aan