Leer slim literatuur en data zoeken in de gratis UB-workshops

Met deze workshops voor studenten en medewerkers maak je een vliegende start met je paper, scriptie of proefschrift.

21-08-2018 | 10:52

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:
-  ‘Slim literatuur zoeken voor je paper’,
-  ‘Endnote om makkelijk bronvermeldingen te maken’,
-  Endnote: benut meer mogelijkheden van Endnote
-  ‘Economische data vinden voor je paper’.

Alle workshops worden tussen september en januari enkele malen gegeven.

WORKSHOP SLIM LITERATUUR ZOEKEN VOOR JE PAPER
Zoek je betrouwbare wetenschappelijke literatuur voor je paper, artikel, scriptie of proefschrift? Wil je weten welke (online) bronnen - databases, tijdschriften - je kunt gebruiken? Volg dan deze workshop. Na afloop weet je hoe je een doordachte zoekstrategie opzet. Zo kom je tot relevantere en actuelere zoekresultaten.
Meer informatie, data en aanmelden Slim litaratuur zoeken voor je paper

Wat vonden anderen van deze workshop?
Masterstudent Architectuur Marja Heijers: ‘Deze workshop heeft echt een deur voor me geopend. Ik zie nu minder op tegen het literatuur zoeken voor mijn paper en scriptie
Ona Geerman, deeltijdstudente Accountancy & Control, heeft veel geleerd over de voor- en nadelen van het zoeken via Google, hoe je LibSearch, de zoekomgeving van de Universiteitsbibliotheek, optimaal kunt gebruiken en vooral hoe je Booleaans kunt zoeken met de aanduidingen AND, OR en NOT.

WORKSHOP ENDNOTE: MAKKELIJK BRONVERMELDINGEN MAKEN

Bespaar jezelf veel tijd en moeite bij het schrijven van je scriptie. Gebruik Endnote. Citaten en bronvermeldingen worden met één klik opgemaakt zoals jij dat wenst.
Meer informatie, data en aanmelden beginners
Meer informatie, data en aanmelden beginners medisch

WORKSHOP ENDNOTE: BENUT MEER MOGELIJKHEDEN VAN ENDNOTE
Aan de hand van een casus word je uitgedaagd je referenties niet alleen te importeren, maar ook te beheren. Ten slotte boots je de echte publicatiepraktijk na waarin je bibliografie aan heel specifieke eisen moet voldoen.
Meer informatie, data en aanmelden voor gevorderden

WORKHSOP ECONOMISCHE DATA VINDEN VOOR JE PAPER
Zoek je economische data voor je paper, scriptie of proefschrift? In deze Engelstalige workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd en hoe je deze doorzoekt.
Meer informatie, data en aanmelden Economische data vinden

'Handig, zeker als je met je scriptie start'
Suleyman Avzaly, masterstudent Accountancy, zegt over de workshop: 'Handig, zeker als je met je scriptie start". Ook Kiethan Vijayabalan, premasterstudent Business administration is enthousiast omdat 'het lekker praktisch was'.

LIBRARY GUIDES EN DATA ZOEKEN
Je kunt je kennis en vaardigheden in literatuur zoeken, data zoeken en Endnote ook versterken door onze online Library Guides, de Libguides, door te nemen.

Alle workshops zijn gratis voor medewerkers en studenten van VU/VUmc en ACTA.