Workshops

afb-cursus1Slim literatuur of data leren zoeken en verwerken? Met de gratis UB-workshops maak je een vliegende start met je paper, scriptie of proefschrift. Je kunt ook zelf de Library Guides (Libguides) doornemen. De workshops zijn gratis voor medewerkers en studenten van VU/VUmc en ACTA.

Ook workshops op maat zijn mogelijk
Tijdstip, duur en plaats in overleg. Aanvragen: algemeen; medisch


BESCHRIJVING WORKSHOPS - DATA 2018 EN AANMELDEN
Alle workshops in 2018 zijn inmiddels volgeboekt. Begin december publiceren we de data voor 2019. Je kunt intussen ook de Library guides raadplegen.

Workshop Slim literatuur zoeken voor je paper

Zoek je betrouwbare wetenschappelijke literatuur voor je paper, artikel, scriptie of proefschrift? Wil je weten welke (online) bronnen - databases, tijdschriften - je kunt gebruiken? Volg dan deze workshop. Na afloop weet je hoe je een doordachte zoekstrategie opzet. Zo kom je tot relevantere en actuelere zoekresultaten.
Meer informatie, data en aanmelden Slim literatuur zoeken voor je paper

workshop marja en lieke2Wat vonden anderen van deze workshop?
Masterstudent Architectuur Marja Heijers: ‘Deze workshop heeft echt een deur voor me geopend. Ik zie nu minder op tegen het literatuur zoeken voor mijn paper en scriptie
 
Ona Geerman, deeltijdstudente Accountancy & Control, heeft veel geleerd. Ona vertelt: “We bespraken de voor- en nadelen van het zoeken via Google en we hebben geleerd hoe je LibSearch, de zoekomgeving van de Universiteitsbibliotheek optimaal kunt gebruiken, vooral hoe je Booleaans kunt zoeken met de aanduidingen AND, OR en NOT vond ik interessant en ook hoe je een zoekstrategie opstelt. Dat kende ik nog niet. Het helpt echt om je zoekopdracht specifieker te maken. Om te voor komen dat je nep artikelen gebruikt voor je thesis, werd de wijze van toetsen van bronnen geleerd. 

Workshop
Endnote: Makkelijk bronvermeldingen maken

  algemeen & medisch
Bespaar jezelf veel tijd en moeite bij het schrijven van je scriptie. Gebruik Endnote. Citaten en bronvermeldingen worden met één klik opgemaakt zoals jij dat wenst.
Meer informatie, data en aanmelden
Meer informatie, data en aanmelden medisch

Workshop Endnote: Benut meer mogelijkheden van Endnote!
Benut meer mogelijkheden van EndNote! Aan de hand van een casus word je uitgedaagd je referenties niet alleen te importeren, maar ook te beheren. Ten slotte boots je de echte publicatiepraktijk na waarin je bibliografie aan heel specifieke eisen moet voldoen.
Meer informatie, data en aanmelden    

Workshop Economische data vinden voor je paper
Zoek je economische data voor je paper, scriptie of proefschrift? In deze Engelstalige workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd en hoe je deze doorzoekt.
Meer informatie, data en aanmelden Economische data vinden


Suleyman_Avzaly_masterstudent_Accountancy'Handig, zeker als je met je scriptie start'
Masterstudent Accountancy & Control Suleyman Avzaly, volgde de workshop Economische data vinden. ‘Ik weet nu waar ik de databases met economische en financiële data kan vinden, hoe ik ze kan gebruiken en hoe ik datasets kan combineren. Bij mijn opleiding was dat maar een klein onderdeel en moesten we het zelf uitvogelen. Ik weet nu beter hoe je databases kunt combineren. In de workshop zaten we met een kleine groep en kreeg je een op een hulp. Deze workshop is handig, zeker als je met je scriptie start.’ Ook Kiethan Vijayabalan, premasterstudent Business administration is enthousiast omdat 'het lekker praktisch was'.

Workshop Data samenvoegen in Excel
Voor onderzoek heb je vaak gegevens uit verschillende bronnen nodig. In deze workshop leer je hoe je met Excel die verschillende datasets samenvoegt tot één bestand dat je kan gebruiken voor analyse.
Meer informatie, data en aanmelden workshop data samenvoegen in Excel.

Workshop Data samenvoegen in Stata
Voor onderzoek heb je vaak gegevens uit verschillende bronnen nodig. In deze workshop leer je hoe je met Stata die verschillende datasets samenvoegt tot één bestand dat je kan gebruiken voor analyse.
Meer informatie, data en aanmelden workshop data samenvoegen in Stata.Op de hoogte blijven van onze workshops en activiteiten voor medewerkers en studenten?
Volg ons via Facebook
Volg_Like_UB