Onderwijs

Colleges met erfgoed op tafel
Oude drukken of handschriften gebruiken tijdens college? Dat kan! In ons Library Lab ontvangen we graag docenten en studenten voor onderwijs met erfgoed op tafel. Indien gewenst kan de conservator meedenken over de boeken die aansluiten bij de betreffende collegereeks. Ook kan een deel van het demonstratiecollege door de UB verzorgd worden.

Scriptie-onderwerpen
De oude drukken en handschriften kunnen daarnaast gebruikt worden bij het maken van opdrachten door studenten of bij het schrijven van een scriptie. De student kan het materiaal zelf aanvragen via LibSearch en raadplegen op de leeszaal Bijzondere Collecties. De UB denkt graag mee over ideeën voor scriptie-onderwerpen waarmee de studenten aan de slag kunnen.

(Web)expo’s
De UB nodigt docenten van harte uit om als gastconservator op te treden. Laat studenten een (web)expositie maken in plaats van een paper schrijven. Zo kunnen ze op een originele manier laten blijken dat ze de stof beheersen.

Meer informatie over het gebruik van oude drukken en handschriften in uw onderwijs? Neem contact op met de conservator Willemien van Dijk.