Wie van de drie?

In de Erfgoedvitrine (ingang UB, Hoofdgebouw, 1e etage) en op deze pagina zie je van juli tot en met oktober 2018 om de paar weken een nieuw object uit de VU-erfgoedcollectie met daarbij drie verhalen: het echte verhaal én twee verzonnen verhalen. Weet jij welke van de drie verhalen waar is?

Stem
Kom naar de Erfgoedvitrine en plak een sticker bij het verhaal waarvan jij denkt dat het waar is. Om de paar weken onthullen we wat het echte verhaal is; en komen er weer drie verhalen bij een volgend object.

Schrijf mee en maak kans op een Doppio-koffiebon!
In de vitrine zie je ook objecten zonder verhaal. Laat je fantasie de vrije loop en bedenk waarvoor dit voorwerp vroeger werd gebruikt in het VU-onderwijs, -onderzoek of bij universitaire ceremonies. Stuur je verhaal in het Nederlands of Engels naar l.l.neervoort@vu.nl o.v.v. Wie van de drie (ca. 150 woorden). De deadline voor inzending staat bij het voorwerp in de vitrine en hieronder. We maken een selectie uit de inzendingen. De mooiste komen bij de objecten te hangen. En als jouw verhaal de meeste stemmen krijgt, win je een Doppio-koffiebon! 

 object 1 afbeelding
object 2 afbeelding
object 3 afbeelding

Dit is een zegelwassmelter.
Lees het verhaal erachter.

Dit is een Haldane Gasanalyser.
Lees het verhaal erachter.

Dit is een zandstrooier uit de Senaatszaal.
Lees het verhaal erachter.

 object 4 afbeelding


  object 5 afbeelding

object 6 afbeelding

Dit zijn de kunstschelpen die prof. Jan Lever liet maken om het soorteermechanisme van schelpen te bestuderen.
Lees het verhaal erachter.

Dit is een demonstratiemodel “Jumping Jack” van Bewegingswetenschappen.
Lees het verhaal erachter

Dit is een relatiegeschenk.
Lees het verhaal erachter