Home > Over de UB > Vrienden

De stichting Vrienden van de UBVU bestaat al sinds 1973. Het doel is ondersteuning van beheer en uitbreiding van het vaak eeuwenoude culturele erfgoed van de UB. Waaronder zeldzame boeken en oude handschriften maar ook bijvoorbeeld foto's en zelfs meubelstukken.

Word vriend!
Om deze werken in topconditie te houden is steun nodig. Word ook vriend van de Universiteitsbibliotheek en help mee met de instandhouding van onze collectie!
Zo kunnen wij nieuwe aankopen financieren en kostbare restauraties laten uitvoeren.

Vrienden 

Vrienden krijgen een gratis bibliotheekpas en worden uitgenodigd voor tentoonstellingen en lezingen, waaronder de jaarlijkse mr. H. Bos-lezing.

Tijdens de Mr. H. Boslezing op 30 oktober 2014 leert taalhistoricus en journalist Ewoud Sanders je in een workshop hoe je overzicht over je digitale bronnen. Met het ontstaan van steeds meer digitale bronnen – e-books, e-journals, digitale databases – dreigt de informatie waarmee je werkt versnipperd te raken. Eigenlijk heb je behoefte aan een e-library, maar hoe maak je die? Sanders laat zien hoe in de workshop ‘Bouw je eigen e-library’. Bekijk het programma in de agenda.
De toegang is gratis, maar aanmelding is verplicht, via: secretariaat.ub@vu.nl of 020-5985140.

Eerdere edities van de mr. Bos-lezing:
In de mr. Bos-lezing 2013 vroeg schrijver Joost Zwagerman zich af of het mogelijk is stilte vast te leggen in de schilderkunst. Lees het verslag van de mr. Bos-lezing 2013 (PDF).
De mr. Bos-lezing 2012 werd verzorgd door erfgoedstrateeg Jasper Visser en Maartje de Haan, directeur van Museum Meermanno, over de nieuwste technische innovaties en hoe erfgoedinstellingen hiervan profiteren.
De mr. Bos-lezing 2011 werd gehouden door prof. dr. Arjo Klamer. Thema: "Behoud van academisch erfgoed: geld versus ideële waarden". Lees het verslag van de mr. Bos-lezing 2011 (PDF).
De mr. Bos-lezing 2010 had als thema "Open access ook voor omstreden erfgoed?" Lees het verslag van de mr. Bos-lezing 2010 (PDF).

Daarnaast is er een welkomstgeschenk, naar keuze:

  • set van 6 ansichtkaarten met afbeeldingen uit De algemeene en byzondere natuurlyke historie van Georges de Buffon (1773-1807). Dit werk is in 1973 door koningin Beatrix geschonken aan de UB.
  • cd Hodie Christus natus est, met psalmen en andere gezangen uit een middeleeuws antifonarium uit onze eigen collectie, gezongen door het VU-koor.

Nieuwsbrief
Bekijk onze nieuwsbrieven (PDF's) voor een indruk van de activiteiten van de Stichting.


Lees ook het verslag van de de activiteit Bloeiend erfgoed.

Aanmelden
Aanmelden als vriend kan via mail: vrienden.ub@vu.nl. Schriftelijk aanmelden kan ook (zie adresgegevens hieronder).
De minimale donatie is € 25,- per jaar (studenten: € 15,-). Hogere donaties zijn uiteraard ook welkom. Vergeet niet te vermelden welk cadeau u wilt!

ANBI
Stichting Vrienden van de UBVU is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Meer informatie over fiscale aftrekbaarheid van giften aan de stichting.

Contact Vrienden van de UBVU
Stichting Vrienden van de Universiteitsbibliotheek VU
Drs. S.P. (Sebastien) Valkenberg
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
T (020) 59 85236
E s.p.valkenberg@vu.nl

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Vind je antwoord Beeldbank UB

spamfuik@vu.nl