Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Universiteitsbibliotheek langer open voor tentamens

12-06-17

Dus kom gerust studeren!

Volg een workshop onderzoeksvaardigheden

07-06-17

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Gratis voor VU/VUmc-medewerkers en VU-studenten.

Makkelijk Open Access artikelen vinden met Unpaywall add-on tool

01-06-17

We zijn als onderzoeker allemaal wel eens tegen een paywall aangelopen op zoek naar een artikel. Met de nieuwe add-on tool Unpaywall zoek je makkelijk naar een legale Open Access versie van het artikel.

100% Open Access akkoord met Cambridge University Press

23-05-17

De Nederlandse universiteiten en Cambridge University Press (CUP) hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor 100% Open Access.

Open up to open access

15-05-17

Laat je zien in de wetenschap. Open Science is gebaseerd op het principe van transparante, toegankelijke wetenschap. Onder wetenschappers groeit het inzicht dat naast kennis delen het vergroten van de toegankelijkheid van onze publicaties van groot belang is en de Vrije Universiteit Amsterdam en VUmc zijn hiervan een groot voorstander.

1000ste portretfoto op VU Research Portal

08-05-17

De Universiteitbibliotheek feliciteert Dr. Bastiaan van Apeldoorn, Universitair Hoofddocent Internationale Betrekkingen bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen VU, van harte.

Universiteitsbibliotheek Hoofdgebouw krijgt nieuwe uitleenbalie

01-05-17

Vrijdag 12 t/m vrijdag 19 mei toegang via 1A-01

Geen akkoord VSNU en Oxford University Press

01-05-17

De Nederlandse universiteiten en Oxford University Press (OUP) hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor de toegang tot wetenschappelijke tijdschriften.

Seminar ‘How to publish a world-class paper?'

24-04-17

Everything you always wanted to know about scientific publishing

Workshop en spreekuur over vinden en gebruiken data

19-04-17

Nu ook op zaterdag

Goed nieuws voor onderzoekers: ruim 7700 tijdschriften Open Access

10-04-17

Wist je dat je kosteloos of met korting Open Access kunt publiceren in een groot aantal tijdschriften van topuitgevers?

Bibliotheeksysteem LibSearch buiten gebruik zat 8-4 tot 12 u

06-04-17

Wegens wereldwijd onderhoud zijn de bibliotheeksystemen LibSearch en Self Service op de Campus, thuis of elders niet beschikbaar op zaterdag 8 april tussen 07.00-12.00 uur

Adviesrapport Europese Commissie nieuwe-generatie metrics

06-04-17

De Europese Commissie heeft een adviesrapport uitgebracht over nieuwe-generatie research metrics (naast bijv. een h-index) in het kader van Open Science.

Gratis Open Access publiceren in juridische toptijdschriften Brill

05-04-17

De VSNU heeft een akkoord bereikt met uitgeverij Brill over Open Access

Kom studeren tijdens de feestdagen