Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Workshops en webcursussen onderzoeksvaardigheden

24-11-16

De Universiteitsbibliotheek biedt workshops en webcursussen voor medewerkers en studenten

Seminar ‘How to publish a worldclass paper’ een succes

17-11-16

Op donderdag 10 november 2016 vond de tweede editie van het seminar ‘How to publish a worldclass paper’ plaats. Net als vorig jaar, een succes.

Actuele informatie uitgeversdeals op openaccess.nl sterk verbeterd

09-11-16

Openaccess.nl maakt de akkoorden tussen Nederlandse universiteiten en uitgevers van academische tijdschriften inzichtelijk via de nieuwe pagina Uitgeversdeals.

LAC Proceedings 2014 open access gepubliceerd

02-11-16

CLUE + presenteert met trots de proceedings van de 3rd International Landscape Archaeology Conference (LAC2014).

Verlenging contract Wolters Kluwer zonder open access

24-10-16

De Nederlandse universiteiten hebben geruime tijd onderhandeld met uitgeverij Wolters Kluwer om de wetenschappelijke publicaties van aan Nederlandse universiteiten verbonden juristen in open access beschikbaar te stellen. Voor de komende periode heeft dit helaas niet geleid tot een akkoord.

Seminar ‘How to publish a world-class paper?'

12-10-16

Everything you always wanted to know about scientific publishing.

Open Access in Action

29-09-16

Interesse in Open Access publiceren? Kom naar een of meer lunchtijd-seminars in de Internationale Open Access week 2016, ma 24, di 25 en do 27 oktober, 12.00-13.00 uur.

Cursus High Performance Computing VOL!!

13-09-16

Maandag 3 oktober start de cursus High Performance Computing voor onderzoekers en PhD studenten van de VU. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten.

Welkom bij de UB!

22-08-16

Als nieuwe 1e jaars student bij de VU zal je de Universiteitsbibliotheek (UB) hard nodig hebben

Actievoerende studenten: van alle tijden

10-08-16

Een bijzondere vondst voor de Universiteitsbibliotheek: dia’s van actievoerende VU-studenten uit eind jaren ’70 en begin jaren ’80.

25% korting op Open Access publicaties bij MDPI

03-08-16

De Universiteitsbibliotheek heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI).

Open Access akkoord tussen Taylor & Francis en VSNU

11-07-16

De VSNU en uitgever Taylor & Francis Group zijn tot een akkoord gekomen over Open Access.

Open Access akkoord met Walter de Gruyter

07-07-16

De VSNU heeft ook met uitgever Walter de Gruyter een akkoord gesloten over Open Access publiceren.

Eerste set onderzoeksdata VU gedeponeerd in DataverseNL

06-07-16

Vorige week is de eerste set onderzoeksdata vanuit de VU officieel gedeponeerd in DataverseNL, het landelijke repository voor onderzoeksdata.

Picarta gebruiken? Begin je zoekactie in LibSearch

01-07-16

De UB nam onlangs de nieuwe zoekomgeving Libsearch in gebruik, de internationale zoekomgeving die ook toegang biedt tot onze Nederlandse zoekomgeving Picarta. Door te zoeken in LibSearch beschik je over realtime onderhouden informatie. Picarta biedt die service op dit moment niet.