Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Openingstijden UB op Koningsdag en 5 & 6 mei

22-04-16

Dankzij de nieuwe openingstijden is de UB tijdens de komende feest- en vrije dagen gewoon open.

Seminar ‘Publishing and integrity: is openness the answer?’

13-04-16

Op 24 mei a.s. organiseert de UB het seminar ‘Publishing and integrity: is openness the answer?’

Nieuwe studieplekken op de 9de verdieping

12-04-16

In de UB ruimte op de 9de verdieping zijn er 20 studieplekken bijgekomen.

Bibliotheeksysteem LibSearch live

11-04-16

Vanaf vandaag is het nieuwe bibliotheeksysteem LibSearch live.

Bijzondere Collecties: toekomst zoekt verleden

08-04-16

In de vitrine naast de Centrale UB Balie op de eerste verdieping van de C vleugel is een selectie te zien uit de Bijzondere Collecties van de VU.

Opening Bouman and Lindeboom Medical Library

05-04-16

Tijdens de feestelijke opening van de Medische Bibliotheek op 30 maart kreeg de bibliotheek een naam: de Bouman and Lindeboom Medical Library.

1 UB-balie met langere openingstijden

31-03-16

Vandaag opent de centrale UB-balie op de 1ste verdieping van het hoofdgebouw. Vanaf nu is de UB ook langer open. Door de week kun je er ook ’s avonds terecht en in het weekend en tijdens feestdagen is de UB overdag geopend.

Beperkte dienstverlening UB

31-03-16

Tussen 4 en 10 april vindt de overgang plaats van het oude bibliotheeksysteem e-Library naar het nieuwe LibSearch. In die periode blijft al het online materiaal gewoon toegankelijk. Wel heeft de overgang gevolgen voor de dienstverlening:

Akkoord met Elsevier over lijst open access tijdschriften

24-03-16

Vanaf vandaag, 24 maart, kunnen onderzoekers van de VU zonder extra kosten in een groot aantal tijdschriften van Elsevier open access publiceren. De Nederlandse universiteiten sloten hierover een akkoord met Elsevier, dat bijdraagt aan de doelstelling om in 2018 30% van alle onderzoeken open access te publiceren. De VU ziet het akkoord als een belangrijke stap richting open access.

UB zoekt vrijwilligers voor annoteren historische bijbels

15-03-16

De UB zoekt vrijwilligers die willen helpen historische bijbels te annoteren

Afwijkende openingstijden UB tijdens Pasen

15-03-16

De Universiteits-bibliotheek is gesloten van vrijdag 25 t/m maandag 28 maart 2016 gesloten.

Implementatie nieuw bibliotheeksysteem uitgesteld

14-03-16

De implementatie van het nieuwe bibliotheeksysteem LibSearch is uitgesteld.

Een betere UB

08-03-16

Makkelijker vinden wat je zoekt, herkenbare studieplekken en ruimere openingstijden. Hier lees je hoe we dat doen.

Bibliotheek 9e en 10e verdieping voortaan self service

01-03-16

Vanaf maandag 29 februari is de bibliotheek op de 9de en 10de verdieping self service.

Anatolia in kaart gebracht: nieuwe expositie Kaartenverzameling

12-02-16

In de Erfgoedvitrine op de eerste verdieping van het Hoofdgebouw heeft de Kaartenverzameling een nieuwe expositie ingericht: ANATOLIA in kaart gebracht.