Recent nieuws

Bekijk het programma voor de SURF Research Roadshow op 25 mei

09-05-18

Je kunt je nu inschrijven voor de presentaties

UB versterkt RDM-kennis met workshops voor PhD’s en Supportdesk

04-05-18

'We willen onderzoekers één loket bieden voor al hun RDM-vragen.'

‘Altmetric helpt je de maatschappelijke aandacht voor je onderzoek te tonen’

03-05-18

'Altmetrics biedt een wekelijks overzicht van wie waar over je onderzoek heeft geschreven.'

Van top-onderzoek naar top-publicatie in sociale en geesteswetenschappen

03-05-18

Het UB-seminar "How to publish a world class paper" gaf inzicht in de praktijk van het wetenschappelijk publiceren

Research Data Helpdesk dicht op 11 mei en extra open in de avond op: 17 en 28 mei, 14 juni

30-04-18

Op vrijdag 11 mei is de Research Data Helpdesk gesloten in verband met Hemelvaart.

Rechtenstudenten leren beter pleiten via Virtual Reality

26-04-18

De VU en RUG ontvangen OCW-subsidie Open en online onderwijs voor Pleitvrij

SURF Research Roadshow

26-04-18

SURF-experts geven op 25 mei in hun truck tussen 10.00 – 17.00 uur presentaties over wat de AVG voor het doen van onderzoek betekent, lichtpaden en big data.

Hoe ziet jouw ideale studieplek eruit?

23-04-18

Denk mee over het nieuwe ontwerp voor de studiezalen en studieplekken. Vul de beeld-enquete in.

Workshop scriptieschrijven voor Masterstudenten Rechten 26 april

19-04-18

Ben je masterstudent Rechten, en heb je problemen bij het schrijven van je scriptie? Of ga je binnenkort aan je scriptie beginnen en weet je niet hoe je het moet aanpakken of welk onderwerp je moet kiezen? Wees gerust, je bent niet de enige.

Workshop How to write your Master’s Thesis? - Thursday 19 april 14.00 - 16.00 uur

06-04-18

In this free workshop we present you a step by step plan for the whole writing process, from information gathering to writing the final draft.

Levering documenten uit Bijzondere Collecties en HDC-archieven niet mogelijk van 26 t/m 30 maart

22-03-18

Vanwege onderhoudswerkzaamheden in de magazijnen

Library Lab Universiteitsbibliotheek helpt onderwijs versterken met 3D-prints

21-03-18

In de toekomstige maker space van het Library Lab kunnen docenten en studenten experimenteren met het maken en gebruiken van nieuwe leermaterialen en onderwijsvormen.

VSNU en Oxford University Press bereiken akkoord voor 100% open access publiceren

15-03-18

Artikelen van Nederlandse wetenschappers in OUP-tijdschriften in 2019 en 2020 gratis toegankelijk.

Notice of change in opening hours Research Data Services Helpdesk until Easter

15-03-18

On Friday 30 March the RDS Helpdesk will be closed. Instead you can visit us on Thursday 29 March.

Geen akkoord VSNU en Royal Society of Chemistry Publishing

12-03-18

De Nederlandse universiteiten en de Royal Society of Chemistry Publishing (RSC) hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor toegang tot RSC-tijdschriften. Voorlopig hebben VU-wetenschappers en -studenten geen toegang tot RSC-artikelen gepubliceerd na januari 2018. Er zijn wel alternatieve manieren voor toegang.