Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Akkoord met Wiley over open access en wetenschappelijke tijdschriften

03-02-16

Nederlandse universiteiten en de uitgeverij John Wiley and Sons, Inc. (Wiley) hebben een akkoord bereikt dat het ongelimiteerd open access publiceren van wetenschappelijke artikelen mogelijk maakt.

DOUBLE DUTCH: fotoportretten van tweelingen

29-01-16

Dinsdag 2 februari 2016 opent in de VU Expositieruimte rond de Aula in het Hoofdgebouw van de VU de tentoonstelling DOUBLE DUTCH.

Nieuw op Geoplaza: Kloosterkaart van Nederland

22-01-16

In samenwerking met prof. dr. Koen Goudriaan is aan de Projects van Geoplaza de Kloosterkaart van Nederland toegevoegd, waarbij ruim 700 middeleeuwse kloosters in kaart zijn gebracht. De kaart geeft de situatie weer van het jaar 1500 en is gebaseerd op een binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen vervaardigde website over deze kloosters.

Nieuw bij de UB: LibGuides voor Informatievaardigheden

18-01-16

De Universiteitsbibliotheek (UB) heeft sinds 18 januari een interactieve cursusomgeving waar studenten en onderzoekers informatievaardigheden kunnen trainen. Daarvoor is gebruikgemaakt van LibGuides, een wereldwijd platform waarop universiteiten hun informatievaardigheden cursussen ontsluiten en voor hergebruik beschikbaar stellen.

Openingstijden UB tijdens Kerstvakantie

11-12-15

De UB heeft afwijkende openingstijden in de kerstvakantie van 24 december t/m 3 januari.

Verbouwing UB hoofdgebouw

30-11-15

De ruimtes en balies van de bibliotheek in het Hoofdgebouw worden aangepast. Het actuele nieuws vind je hier.

UBVU verwerft uniek boek van Johannes Calvijn

20-11-15

“Een geweldige impuls voor het onderzoek,” noemt VU-hoogleraar kerkgeschiedenis Mirjam van Veen het boek 'Le psavltier, qui est le livre des pseavmes de Dauid (1558)'.

Video’s en slides seminar “How to publish a world class paper” online

09-11-15

De UBVU organiseerde 22 oktober 2015 een seminar waarin promovendi wegwijs gemaakt werden in de wereld van het wetenschappelijk publiceren. De inhoud van het seminar is nu beschikbaar in de vorm van weblectures.

Lancering website 'Geheugen van de VU'

30-10-15

De Historische Commissie VU presenteert woensdag 4 november de website ‘Geheugen van de VU’. De site wil de geschiedenis van de Vrije Universiteit Amsterdam zichtbaar maken en het onderzoek ernaar stimuleren.

Topografische kaartenset op Geoplaza uitgebreid

26-10-15

De dataset Topographische en Militaire kaart van het Koningrijk der Nederlanden is aangepast en uitgebreid.

Seminar over wetenschappelijk publiceren druk bezocht

23-10-15

Ruim 100 promovendi woonden donderdag 22 oktober het seminar ‘How to publish a world class paper’ bij. Nog eens 93 personen volgden het evenement via een live stream.

Volg seminar ‘How to publish a world-class paper' live stream vandaag!

22-10-15

Vandaag, donderdag 22 oktober, kun je tussen 13.30-17.00 uur live stream het seminar volgen over hoe je een wetenschappelijk manuscript van hoge kwaliteit kunt voorbereiden, schrijven en inzenden.

Alles weten over Open Access?

21-10-15

Neem een kijkje op de vernieuwde Open Access pagina’s!

Open Access week – Christmas is over!

20-10-15

Bij de start van de Open Access week ondertekende rector Vinod Subramaniam namens de VU de petitie Moving forward on open access van de League of Research Universities (LERU).

Open Access week opent met symposium over data delen

19-10-15

Maandag 19 oktober, de eerste dag van de Open Acces week 2015, opende rector magnificus Vinod Subramaniam bij de VU het Symposium Connecting Data for Research. Meer dan 100 deelnemers uit heel Nederland bespraken het belang van het delen van onderzoeksdata en de vele daarmee samenhangende aandachtspunten.