Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

UBVU gaat 'crowd sourcen'

18-05-15

De UBVU gaat met een digitaal platform én deelnemers bijdragen aan het Digital Humanities-project INVENIT².

Collectie Van Koetsveld in Beeldbank

18-05-15

De UBVU heeft acht boeken van de negentiende-eeuwse predikant Cornelis Eliza van Koetsveld toegevoegd aan de Beeldbank. Als hofprediker doopte Van Koetsveld prinses Wilhelmina. Hij schreef zowel wetenschappelijk werk als kinderboeken, veelal theologisch van aard.

Afwijkende openingstijden UB tijdens Hemelvaart en Pinksteren

04-05-15

Donderdag 14, vrijdag 15 mei en maandag 25 mei

Gratis Open Access publiceren bij Brill

29-04-15

De UB is een pilot gestart met uitgever Brill waardoor VU-onderzoekers gratis, dus zonder Article Processing Charges (APC’s), open access kunnen publiceren.

Nieuw tijdschema voor magazijnaanvragen

24-04-15

Vanaf 1 mei verandert het tijdschema voor magazijnaanvragen. Het afhaalbericht ontvang je voortaan zodra het boek klaar staat.

UB balies gesloten 27 april en 5 mei

23-04-15

De UB balies zijn gesloten op Koningsdag, maandag 27 april, en Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei.

Afwijkende openingstijden UB tijdens Pasen

27-03-15

De Universiteits-bibliotheek is van vrijdag 3 t/m maandag 6 april 2015 gesloten.

Hulp bij invullen NWO data management paragraaf

16-03-15

Schrijf je een projectvoorstel voor NWO? De UB kan je helpen met de invulling van de NWO data management paragraaf.

IBL-service via VU e-Link weer beschikbaar

13-03-15

Direct kiezen voor een IBL-aanvraag via de VU e-Link kan weer.

Toegang elektronische collectie aanzienlijk verbeterd

26-02-15

Met ingang van maandag 2 maart verbetert de toegang tot e-books en e-journals aanzienlijk.

Open Access in Auteurswet

18-02-15

12 februari heeft de Tweede Kamer een amendement aangenomen waarmee Open Access in de Auteurswet wordt opgenomen.

Alle edities Topographische en Militaire kaart in Beeldbank

17-02-15

Aan de Historische kaarten in de Beeldbank zijn de digitale versies van alle edities van de Topographische en Militaire kaart van het Koningrijk der Nederlanden toegevoegd.

Gunstige open access voorwaarden bij vier uitgevers

10-02-15

Om het publiceren in open access te stimuleren, heeft de Universiteitsbibliotheek met vier uitgevers afspraken gemaakt waardoor VU en VUmc wetenschappers in 2015 korting krijgen op publicatiekosten en in sommige gevallen zelfs kosteloos kunnen publiceren.

Vergeet je pincode! Contactloos betalen bij de UB

19-01-15

Je kunt nu contactloos betalen aan de balie op de 2e etage in het Hoofdgebouw en aan de balie van de Medische Bibliotheek VUmc, bijvoorbeeld bij het afrekenen van boetes.

Eerste artikel online na open-accessovereenkomst VSNU/Springer

19-01-15

De open-accessovereenkomst die de VSNU en uitgeverij Springer in november vorig jaar tekenden, heeft nu al geleid tot een eerste Nederlandse publicatie via de open access optie Open Choice.