Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Enquête over UB-diensten Digital Humanities

31-08-15

De Universiteitsbibliotheek VU doet onderzoek naar de behoefte aan bibliotheekdiensten voor Digital Humanities.

‘How to publish a world-class paper' te volgen via live stream

31-08-15

Inschrijven voor het seminar op 22 oktober is niet meer mogelijk, maar je kunt het die dag volgen via een live stream.

BROWZINE: Lees en beheer je favoriete UB VU e-journals

25-08-15

Met de gratis app BROWZINE bekijk en beheer je de voor jou belangrijke tijdschriften en artikelen op je eigen iOS of Android device.

Symposium over gebruik open data

25-08-15

Onderzoekers wíllen hun onderzoek wel verrijken met open data, maar worstelen met de manier waarop. Maandag 19 oktober vindt op de VU hierover het symposium Connecting Data for Research plaats.

Studiezalen UB extra open in weekenden voor tentamenweken

21-08-15

De studie- en computerzalen van de UB in het hoofdgebouw (B-vleugel) zijn in de twee weekenden voorafgaand aan de tentamenweken op zaterdag en zondag open tot 22.00 uur.

Voorwaarden financiële bijdrage open access publicaties aangepast

19-08-15

NWO heeft de voorwaarden voor haar Stimuleringsfonds Open Access Publicaties aangepast.

e-Library 2 augustus niet beschikbaar

29-07-15

Wegens onderhoud is de e-Library 2 augustus niet beschikbaar.

Zomer 2015: openingstijden UB balies

30-06-15

Van 6 juli t/m 28 augustus hebben de balies van de UB andere openingstijden. De Medische bibliotheek is vanwege een verbouwing gesloten van 13 juli t/m 14 augustus.

Ondersteuning door Datacentrum gewijzigd

19-06-15

6 juli is de helpdesk van het Datacentrum verhuisd naar 1B-21 in de B-vleugel van het Hoofdgebouw van de VU.

Open Access fonds voor FP7 publicaties

12-06-15

De Europese Commissie heeft een pilot gelanceerd om open access publicaties te financieren van afgeronde programma’s uit het Zevende Kaderprogramma (FP7).

Beperkte dienstverlening Bijzondere Collecties

05-06-15

Tot en met maandag 8 juni vinden er werkzaamheden plaats in de magazijnen van de bibliotheek. Hierdoor is een deel van de boeken van de afdeling Bijzondere Collecties niet op te vragen. Dinsdag is de dienstverlening weer zoals normaal. Onze excuses voor eventuele overlast.

UBVU gaat 'crowd sourcen'

18-05-15

De UBVU gaat met een digitaal platform én deelnemers bijdragen aan het Digital Humanities-project INVENIT².

Collectie Van Koetsveld in Beeldbank

18-05-15

De UBVU heeft acht boeken van de negentiende-eeuwse predikant Cornelis Eliza van Koetsveld toegevoegd aan de Beeldbank. Als hofprediker doopte Van Koetsveld prinses Wilhelmina. Hij schreef zowel wetenschappelijk werk als kinderboeken, veelal theologisch van aard.

Afwijkende openingstijden UB tijdens Hemelvaart en Pinksteren

04-05-15

Donderdag 14, vrijdag 15 mei en maandag 25 mei

Gratis Open Access publiceren bij Brill

29-04-15

De UB is een pilot gestart met uitgever Brill waardoor VU-onderzoekers gratis, dus zonder Article Processing Charges (APC’s), open access kunnen publiceren.