Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

Afwijkende openingstijden UB tijdens Pasen

27-03-15

De Universiteits-bibliotheek is van vrijdag 3 t/m maandag 6 april 2015 gesloten.

Hulp bij invullen NWO data management paragraaf

16-03-15

Schrijf je een projectvoorstel voor NWO? De UB kan je helpen met de invulling van de NWO data management paragraaf.

IBL-service via VU e-Link nog niet beschikbaar

13-03-15

Direct kiezen voor een IBL-aanvraag via de VU e-Link kan op dit moment niet; aanvragen kan wel via de link in dit nieuwsbericht.

Toegang elektronische collectie aanzienlijk verbeterd

26-02-15

Met ingang van maandag 2 maart verbetert de toegang tot e-books en e-journals aanzienlijk.

Open Access in Auteurswet

18-02-15

12 februari heeft de Tweede Kamer een amendement aangenomen waarmee Open Access in de Auteurswet wordt opgenomen.

Alle edities Topographische en Militaire kaart in Beeldbank

17-02-15

Aan de Historische kaarten in de Beeldbank zijn de digitale versies van alle edities van de Topographische en Militaire kaart van het Koningrijk der Nederlanden toegevoegd.

Gunstige open access voorwaarden bij vier uitgevers

10-02-15

Om het publiceren in open access te stimuleren, heeft de Universiteitsbibliotheek met vier uitgevers afspraken gemaakt waardoor VU en VUmc wetenschappers in 2015 korting krijgen op publicatiekosten en in sommige gevallen zelfs kosteloos kunnen publiceren.

Vergeet je pincode! Contactloos betalen bij de UB

19-01-15

Je kunt nu contactloos betalen aan de balie op de 2e etage in het Hoofdgebouw en aan de balie van de Medische Bibliotheek VUmc, bijvoorbeeld bij het afrekenen van boetes.

Eerste artikel online na open-accessovereenkomst VSNU/Springer

19-01-15

De open-accessovereenkomst die de VSNU en uitgeverij Springer in november vorig jaar tekenden, heeft nu al geleid tot een eerste Nederlandse publicatie via de open access optie Open Choice.

Eerste artikel online na open-access overeenkomst VSNU/Springer

19-01-15

Overzichtsartikel over open access in NRC

13-01-15

Wat is de beste manier om wetenschappelijke artikelen voor iedereen vrij toegankelijk te maken? Uitgevers, overheden en academici hebben allemaal hun eigen belangen.

Openingstijden UB tijdens kerstvakantie

18-12-14

De UB heeft afwijkende openingstijden in de kerstvakantie van 24 december t/m 4 januari.

Deel van de collectie tijdelijk niet beschikbaar

20-11-14

Vanwege reparatiewerkzaamheden in één van de magazijnen is een deel van de collectie tijdelijk niet beschikbaar.

Werkzaamheden magazijn voorbij, collectie weer beschikbaar

20-11-14

De reparatie- werkzaamheden waardoor een deel van de collectie niet beschikbaar was, zijn voorbij.

Nieuw in de beeldbank: 158 kaarten

07-11-14

In de Beeldbank van de Universiteitsbibliotheek zijn bij het onderdeel ‘Oude kaarten’ 158 kaarten toegevoegd.