Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

UBVU verwerft uniek boek van Johannes Calvijn

20-11-15

“Een geweldige impuls voor het onderzoek,” noemt VU-hoogleraar kerkgeschiedenis Mirjam van Veen het boek 'Le psavltier, qui est le livre des pseavmes de Dauid (1558)'.

Video’s en slides seminar “How to publish a world class paper” online

09-11-15

De UBVU organiseerde 22 oktober 2015 een seminar waarin promovendi wegwijs gemaakt werden in de wereld van het wetenschappelijk publiceren. De inhoud van het seminar is nu beschikbaar in de vorm van weblectures.

Lancering website 'Geheugen van de VU'

30-10-15

De Historische Commissie VU presenteert woensdag 4 november de website ‘Geheugen van de VU’. De site wil de geschiedenis van de Vrije Universiteit Amsterdam zichtbaar maken en het onderzoek ernaar stimuleren.

Topografische kaartenset op Geoplaza uitgebreid

26-10-15

De dataset Topographische en Militaire kaart van het Koningrijk der Nederlanden is aangepast en uitgebreid.

Seminar over wetenschappelijk publiceren druk bezocht

23-10-15

Ruim 100 promovendi woonden donderdag 22 oktober het seminar ‘How to publish a world class paper’ bij. Nog eens 93 personen volgden het evenement via een live stream.

Volg seminar ‘How to publish a world-class paper' live stream vandaag!

22-10-15

Vandaag, donderdag 22 oktober, kun je tussen 13.30-17.00 uur live stream het seminar volgen over hoe je een wetenschappelijk manuscript van hoge kwaliteit kunt voorbereiden, schrijven en inzenden.

Alles weten over Open Access?

21-10-15

Neem een kijkje op de vernieuwde Open Access pagina’s!

Open Access week – Christmas is over!

20-10-15

Bij de start van de Open Access week ondertekende rector Vinod Subramaniam namens de VU de petitie Moving forward on open access van de League of Research Universities (LERU).

Open Access week opent met symposium over data delen

19-10-15

Maandag 19 oktober, de eerste dag van de Open Acces week 2015, opende rector magnificus Vinod Subramaniam bij de VU het Symposium Connecting Data for Research. Meer dan 100 deelnemers uit heel Nederland bespraken het belang van het delen van onderzoeksdata en de vele daarmee samenhangende aandachtspunten.

Online readers en auteursrecht: hoe regel je dat?

09-10-15

Bij het samenstellen van een online reader voor je studenten moet je rekening houden met het auteursrecht dat op veel artikelen rust. De UBVU biedt je hulp met informatie, een inloopspreekuur en een workshop.

Workshops combineren financiële data

09-09-15

Research Data Services biedt workshops voor bachelor- en masterstudenten en onderzoekers die met financiële data werken. Doe ervaring op met het gebruik van twee databases en het combineren van datasets via Excel.

Ruim aanbod aan workshops en webcursussen bij UB

09-09-15

Wil je meer kunnen bij het vinden en verwerken van wetenschappelijke literatuur en data? De Universiteitsbibliotheek VU helpt!

Nieuwe tentoonstelling in Erfgoedvitrine

04-09-15

In de Erfgoedvitrine is de tentoonstelling 'Compassion in Early Modern Culture, 1500-1700: The Cultural History of an Emotion' te zien.

Studiezalen UB extra open in weekenden voor tentamenweken

21-08-15

De studie- en computerzalen van de UB in het hoofdgebouw (B-vleugel) zijn in de twee weekenden voorafgaand aan de tentamenweken op zaterdag en zondag open tot 22.00 uur.

Voorwaarden financiële bijdrage open access publicaties aangepast

19-08-15

NWO heeft de voorwaarden voor haar Stimuleringsfonds Open Access Publicaties aangepast.

 
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Vind je antwoord Social media UB

spamfuik@vu.nl