Recent nieuws

Workshop scriptieschrijven voor Masterstudenten Rechten 26 april

19-04-18

Ben je masterstudent Rechten, en heb je problemen bij het schrijven van je scriptie? Of ga je binnenkort aan je scriptie beginnen en weet je niet hoe je het moet aanpakken of welk onderwerp je moet kiezen? Wees gerust, je bent niet de enige.

Workshop How to write your Master’s Thesis? - Thursday 19 april 14.00 - 16.00 uur

06-04-18

In this free workshop we present you a step by step plan for the whole writing process, from information gathering to writing the final draft.

Levering documenten uit Bijzondere Collecties en HDC-archieven niet mogelijk van 26 t/m 30 maart

22-03-18

Vanwege onderhoudswerkzaamheden in de magazijnen

Library Lab Universiteitsbibliotheek helpt onderwijs versterken met 3D-prints

21-03-18

In de toekomstige maker space van het Library Lab kunnen docenten en studenten experimenteren met het maken en gebruiken van nieuwe leermaterialen en onderwijsvormen.

VSNU en Oxford University Press bereiken akkoord voor 100% open access publiceren

15-03-18

Artikelen van Nederlandse wetenschappers in OUP-tijdschriften in 2019 en 2020 gratis toegankelijk.

Notice of change in opening hours Research Data Services Helpdesk until Easter

15-03-18

On Friday 30 March the RDS Helpdesk will be closed. Instead you can visit us on Thursday 29 March.

Geen akkoord VSNU en Royal Society of Chemistry Publishing

12-03-18

De Nederlandse universiteiten en de Royal Society of Chemistry Publishing (RSC) hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor toegang tot RSC-tijdschriften. Voorlopig hebben VU-wetenschappers en -studenten geen toegang tot RSC-artikelen gepubliceerd na januari 2018. Er zijn wel alternatieve manieren voor toegang.

Kom studeren tijdens de feestdagen in het voorjaar

12-03-18

De Universiteitsbibliotheek is open van 10.00-18.00 uur

VU Onderwijscafé 8 maart

05-03-18

De Universiteitsbibliotheek vertelt je de ins en outs over het gebruik van leermaterialen in Canvas in het VU Onderwijscafé

How to publish a world-class paper in science and medicine

28-02-18

In dit UB-seminar op 17 mei geven een uitgever en ervaren wetenschappers tips.

Workshop Economische data vinden: ‘Handig voor als je binnenkort met je economic paper of scriptie start’

23-02-18

Ook in maart, april, mei en juni zijn er weer gratis workshops Economische data vinden en Data combineren met Stata of Excel.

How to publish a world-class paper in the social sciences and humanities

19-02-18

In dit UB-seminar op 26 april geven een uitgever en ervaren wetenschappers tips.

Workshop: Economische data vinden voor je paper of scriptie

15-02-18

Van februari tot en met juni zijn er workshops waarin je leert hoe je data zoekt in de economische databases van de Universiteitsbibliotheek.

Training: Evaluaties en rapporten maken met AltmetricExplorer en Scival

15-02-18

In maart en april bieden we trainingen voor verschillende doelgroepen. Je leert zelf analyses en rapporten maken.

UB beeindigt licentie op BrowZine

05-02-18

De UB heeft de licentie op BrowZine met ingang van 1 februari 2018 beeindigd.