Recent nieuws

Expositie: Franeker academisch drukwerk uit de Postma-Gosker-Bibliotheek

18-01-18

Van 23 januari tot 31 maart 2018 toont de Universiteitsbibliotheek Franeker academisch drukwerk in de UB-Erfgoedvitrine.

Kosteloos Open Access publiceren in 59 Frontiers-tijdschriften

16-01-18

VU/VUmc-onderzoekers kunnen zonder Article Processing Charges (APC)- kosten publiceren in 59 Frontiers-tijdschriften.

‘Ik zie nu minder op tegen het zoeken van literatuur voor mijn paper en scriptie’

10-01-18

'De gratis workshop Literatuur Zoeken en Vinden heeft een deur voor mij geopend.'

Inloopspreekuren Vinden & gebruiken onderzoeksdata weer van start: di, woe, vrij 13.00 - 16.00 uur

08-01-18

Vragen over data zoeken voor je paper of scriptie? Het Research Data Services team helpt je graag.

Expo: Keuzes van VU-medewerkers en -studenten uit de erfgoedcollecties nog tot 14 januari

18-12-17

Kom kijken naar de erfgoedschatten van het skelet van een zwartvoetpinguïn en zwaar water tot en met een zijden kaart en een goudplevier.

Workshops voor medewerkers: Literatuur zoeken, Literatuurverwijzingen en literatuurlijst maken met Endnote

11-12-17

Bespaar jezelf tijd en moeite door effectief te leren zoeken en je literatuurverwijzingen te beheren in Endnote.

Workshops voor studenten: Literatuur zoeken, Economische data vinden, Datasets combineren, Endnote

11-12-17

Met deze gratis workshops voor studenten maak je een vliegende start met je paper, scriptie of proefschrift.

De keuze van Hans en Linda uit de VU-erfgoedcollecties

27-11-17

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Hans Cornelissen en Linda Straetemans.

De keuze van Lida en Myrthe uit de VU-erfgoedcollecties

27-11-17

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Lida Ruitinga en Myrthe Bleeker.

De keuze van Jaap en Barbara uit de VU-erfgoedcollecties

27-11-17

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Jaap Winter en Barbara Zegveld.

Hoe kom je tot een toppublicatie én een goede verspreiding van je werk?

22-11-17

Deze vragen stonden centraal in het UB-seminar “How to publish a world class paper” van 14 november

De keuze van Simon en Wouter uit de VU-erfgoedcollecties

20-11-17

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Simon Troelstra en Wouter de Vries.

Google digitaliseert voor VU Library

15-11-17

In 2018 digitaliseert Google voor VU Library circa 18.000 boeken van voor 1900.

De keuze van Koen en Hans uit de VU-erfgoedcollecties

06-11-17

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Koen Voors en Hans Seijlhouwer

Medewerkers en studenten tonen hun keuze uit de VU-erfgoedcollecties