Erfgoed-expositie ‘Wie van de drie?’

De VU erfgoedvitrine presenteert spullen die ooit gebruikt zijn bij onderzoek, onderwijs en universitaire ceremonies. Weet jij waartoe ze dienden?

16-07-2018 | 9:10

Om de paar weken onthullen we bij een voorwerp drie verhalen: het échte én twee verzinsels. Wat is waar? Je kunt stemmen én je kunt zelf een verhaal insturen en kans maken op een koffiebon!

Stemmen? Plak een sticker!
Op de zuil voor de VU erfgoedvitrine hangt een poster met drie verhalen. De verhalen zijn ook te lezen op de website. Je brengt je stem uit door een sticker te plakken bij het verhaal waarvan jij denkt dat het waar is. Om de paar weken maken we bekend welk verhaal waar is en welk de meeste stemmen heeft gekregen.

Zelf een verhaal verzinnen?
Bij sommige voorwerpen in de vitrine hangen nog geen verhalen. Laat je fantasie de vrije loop en schrijf een verhaal (in het Nederlands of Engels) over de rol die dit voorwerp speelde in de VU-geschiedenis. Stuur je verhaal (circa 150 woorden) naar l.l.neervoort@vu.nl o.v.v. Wie van de drie. De deadline voor inzending staat bij het voorwerp.

Kans op een Doppio-koffiebon
De Universiteitsbibliotheek maakt een selectie uit de inzendingen. De mooiste verzinsels hangen we bij de objecten. Als jouw verzinsel de meeste stemmen krijgt, win je een Doppio-koffiebon!