Workshop: Economische data vinden voor je paper of scriptie

Van februari tot en met juni zijn er workshops waarin je leert hoe je data zoekt in de economische databases van de Universiteitsbibliotheek.

15-02-2018 | 12:34

Op zoek naar economische data voor je paper of scriptie? De Universiteitsbibliotheek biedt diverse databestanden die je als VU-student kunt gebruiken. In de workshop Economische data vinden voor je paper of scriptie leer je hoe je de economische databases waarop de UB geabonneerd is, vindt en gebruikt. Je maakt een set van bedrijven en zoekt daarbij financiële data. De voertaal is Engels. Als VU-student kun je deze workshop kostenloos volgen.
Er zijn nog plaatsen op 23 februari, 15 en 23 maart, 5 april, 18 mei en 1 juni. Vergeet niet je vantevoren aan te melden.
Meer info en aanmelden

Vragen over economische data zoeken of gebruiken? Kom naar het spreekuur
Van januari tot juni houdt de UB driemaal per week het inloopspreekuur dataonderzoek.
Je bent van harte welkom op dinsdag, woensdag, vrijdag van 13:00 - 16:00 uur in lokaal 1B21 in het hoofdgebouw.

Research Data Services biedt ondersteuning bij het gebruik van online bronnen voor het verzamelen van data. Deze online bronnen omvatten zowel open data als commerciële bestanden. Belangrijke bronnen die ondersteund worden zijn: Datastream, SDC Platinum, en Wharton Research Data Services. Het Research Data Services team kan je onder meer helpen bij vragen over toegang tot en beschikbaarheid van databestanden.

Workshops over data verwerken en combineren
De UB biedt nog drie andere workshops die studenten ook kostenloos kunnen volgen. Vergeet niet je aan te melden.

Workshop Data combineren met Excel
In deze workshop hoor je hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Excel en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

Workshop Data combineren met Stata
In deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

Workshop Data vinden en combineren met Excel
Tijdens deze workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd én we leggen uit hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Excel en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream. Deze workshop combineert de workshops 'Economische Data vinden' en 'Data combineren met Excel' in één workshop.