Workshop Economische data vinden: ‘Handig voor als je binnenkort met je economic paper of scriptie start’

Ook in maart, april, mei en juni zijn er weer gratis workshops Economische data vinden en Data combineren met Stata of Excel.

23-02-2018 | 12:00

Suleyman_Avzaly_masterstudent_Accountancy‘De UB-workshop Economische data vinden was heel leerzaam. Het werd duidelijk uitgelegd’, vertelt Suleyman Avzaly masterstudent Accountancy & Control. ‘Ik weet nu waar ik de databases met economische en financiële data kan vinden, hoe ik ze kan gebruiken en hoe ik datasets kan combineren. Bij mijn opleiding was dat maar een klein onderdeel en moesten we het zelf uitvogelen. Ik weet nu beter hoe je databases kunt combineren. In de workshop zaten we met een kleine groep en kreeg je een op een hulp. Deze workshop is handig, zeker als je met je scriptie start.’

Lekker praktisch
Ook Kiethan Vijayabalan, premasterstudent Business administration is enthousiast. ‘In april moeten we economic papers gaan schrijven. Daarvoor is de informatie die je krijgt in deze workshop echt nuttig. Het was informatief en lekker praktisch. Dat je stap voor stap door het proces van data verzamelen en combineren wordt meegenomen, is heel fijn. Ik ben ook blij met de tip over hoe je met de Library Access browser plug in toegang tot de databases krijgt vanaf buiten de campus! Dat scheelt een hoop stress als je in het weekend bedenkt dat je maandag iets moet inleveren.’

Wil je hulp bij het zoeken en verwerken van data?
Dat kan:
- raadpleeg de online cursussen/ Libguides,
- volg een gratis workshop, of
- kom met je persoonlijke vraag naar het inloopspreekuur.

Online cursussen Data vinden & Werken met data
• De Libguide Finding data helpt je op weg om de data te vinden die je nodig hebt.
• De Libguide Working with data geeft onder andere advies over het organiseren van je data, over het samenvoegen van verschillende datasets en over het gebruik van verschillende software tools.

Gratis workshops data vinden en combineren
Volg de gratis workshops. Je leert hoe je kunt zoeken op verschillende platforms, hoe je datasets kunt samenvoegen en structureren in Stata of Excel zodat je deze makkelijker kunt analyseren.
• Economische data vinden
• Data combineren met Stata
• Data combineren met Excel
• Data vinden en combineren met Excel
• Data vinden en combineren met Stata
Meer informatie en aanmelden.

Op de hoogte blijven van workshops en andere activiteiten voor studenten?
Volg de UB op Facebook

Volg_Like_UB

Het Research Data Services Team kan je ondersteunen bij:
- het vertalen van je onderzoeksvraag naar een zoekopdracht voor data,
- het opbouwen van een dataset van hoge kwaliteit.

Speciale vraag? Kom naar het inloopspreekuur of maak een afspraak
Heb je een specifieke vraag die niet in de online cursussen of workshops beantwoord wordt? Dan kun je van januari tot en met juni terecht op het inloopspreekuur: op dinsdag, woensdag, en vrijdag van 13:00 tot 16:00 in 1B-21 (Hoofdgebouw). Van juli tot en met december kun je een afspraak maken via het Research Data Services Team.

Neem contact op via researchdataservices.ub@vu.nl