Training: Evaluaties en rapporten maken met AltmetricExplorer en Scival

In maart en april bieden we trainingen voor verschillende doelgroepen. Je leert zelf analyses en rapporten maken.

15-02-2018 | 11:47

VU Library biedt VU-onderzoekers en beleidsmedewerkers twee nieuwe metric-tools. In maart en april 2018 organiseren we twee soorten praktische training waarin je zelf aan de slag gaan en leert:
- welk type vragen je zoal kunt beantwoorden met Scival en/of AltmetricExplorer,
- hoe je zelf analyses, evaluaties en rapporten maakt.

Training A: Measuring societal attention with AltmetricExplorer & Scival
Training B: Making a research performance analysis with Scival

AltmetricExplorer geeft je inzicht in de maatschappelijke aandacht voor je onderzoek in sociale- en nieuwsmedia, en beleidsdocumenten. Met SciVal kun je je onderzoekprestaties visualiseren en vergelijken met die van collegaonderzoekers en -instellingen. Ook geeft Scival inzicht in bestaande en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking.

Workshops op maat per doelgroep
Omdat metrics tools gebruikt kunnen worden voor verschillende doelen, geven we workshop op maat per doelgroep.

Aanmelden en data
Wil je een workshop volgen? Meld je dan aan. Hieronder zie je de data per workshop/ per doelgroep. Achter de link vind je een uitgebreide beschrijving van wat je in de workshop leert.

Workshop: Measuring societal attention with AltmetricExplorer & Scival
- Thu 1 March 2018, 08:30 – 12:30 for University & Faculty administrators
- Thu 22 March 2018, 13:00 – 17:00 for Research support staff and managers with roles in HR, International orientation or funding/grant applications
- Tue 10 April 2018, 09:00 – 12:30 For Individual Researchers & Research Managers