Kosteloos Open Access publiceren in 59 Frontiers-tijdschriften

VU/VUmc-onderzoekers kunnen zonder Article Processing Charges (APC)- kosten publiceren in 59 Frontiers-tijdschriften.

16-01-2018 | 13:20

Nieuw: ComponentDe Universiteitsbibliotheek heeft een overeenkomst gesloten met Open Access-uitgever Frontiers. Hierdoor kunnen onderzoekers van VU en VUmc vanaf 1 januari 2018 zonder Article Processing Charges (APC)- kosten publiceren in 59 Frontiers-tijdschriften. Let op! Dit geldt voor artikelen die vanaf 1 januari 2018 worden gesubmit.

Hoe aanvragen?
De corresponderende auteur kan bij het aanbieden van het manuscript via een drop-down box de instelling ‘Vrije Universiteit Amsterdam’ of ‘VU Medisch Centrum’ selecteren. De APC-kosten voor de publicatie worden dan automatisch volledig door de bibliotheek vergoed.

VU/VUmc- OA-overeenkomsten met uitgevers
Om Open Access publiceren te stimuleren, heeft de Vrije Universiteit met een groot aantal vooraanstaande (inter)nationale uitgevers OA-overeenkomsten gesloten. Als er een VU of VUmc OA-overeenkomst (APC-korting) is, kunnen VU/VUmc-onderzoekers of kosteloos (100% APC-korting) of met een korting (bijv. 15% APC-korting) OA-publiceren in dat tijdschrift. Op dit moment zijn er voor ongeveer 9.000 tijdschriften afspraken gemaakt.
> Overzicht VU/VUmc OA-overeenkomsten met uitgeverijen.

Vragen?
Vragen over de overeenkomst met Frontiers of andere OA-deals?
Neem contact op met het OA-team via openaccess.ub@vu.nl