Korting op open access publiceren in peer-reviewed tijdschriften van de Royal Society

De Universiteitsbibliotheek heeft een Open Access Membership Agreement gesloten met de Royal Society

08-01-2018 | 14:19

royal society VU- en VUmc-onderzoekers krijgen vanaf 1 maart 2018 25 % korting op open access publicatiekosten van alle peer-reviewed tijdschriften van de Royal Society. Het Open Access Membership Agreement loopt tot 1 maart 2019.
De Royal Society publiceert elf peer-reviewed tijdschriften, waaronder Philosophical Transactions van de Royal Society, 's werelds oudste wetenschappelijke titel.

Hoe aanvragen?
Je kunt de korting aanvragen als je de corresponderende auteur van het artikel bent. Bij het aanbieden van het manuscript kies je voor “Open Access publiceren” en selecteert vervolgens uit de lijst met Membership Institutions  “VU University Amsterdam”. De korting van 25 % wordt na verificatie door de bibliotheek door de Royal Society toegekend. Gebruik bij submissie van je manuscript altijd het e-mailadres van je instelling.

VU/VUmc- OA-overeenkomsten met uitgevers
Om Open Access publiceren te stimuleren, heeft de Vrije Universiteit met een groot aantal vooraanstaande (inter)nationale uitgevers OA-overeenkomsten gesloten. Als er een VU of VUmc OA-overeenkomst (APC-korting) is, kunnen VU/VUmc-onderzoekers of kosteloos (100% APC-korting) of met een korting (bijv. 15% APC-korting) OA-publiceren in dat tijdschrift. Op dit moment zijn er voor ongeveer 9.000 tijdschriften afspraken gemaakt.  Raadpleeg de VU Journal Publishing Guide als je OA wilt publiceren. Deze toont je:
- de belangrijkste tijdschriften op je vakgebied plus hun impact & metrics,
- of OA-publiceren mogelijk is in het tijdschrift
- of de VU een OA-deal heeft met het tijdschrift (dus of er een APC discount is).

Vragen?
Vragen over de overeenkomst met de Royal Society of andere OA-deals? Neem contact op met het OA-team via openaccess.ub@vu.nl