Geen akkoord VSNU en Royal Society of Chemistry Publishing

De Nederlandse universiteiten en de Royal Society of Chemistry Publishing (RSC) hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor toegang tot RSC-tijdschriften. Voorlopig hebben VU-wetenschappers en -studenten geen toegang tot RSC-artikelen gepubliceerd na januari 2018. Er zijn wel alternatieve manieren voor toegang.

12-03-2018 | 16:02

De Nederlandse universiteiten en de Royal Society of Chemistry Publishing (RSC) hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor toegang tot RSC-tijdschriften. De RSC is gespecialiseerd in chemische tijdschriften en is van groot belang voor de Bètafaculteit.

Voorlopig geen toegang tot RSC artikelen gepubliceerd na januari 2018
Voor de VSNU is de prijsstijging die de RSC vraagt ten opzichte van de vorige contractperiode te hoog. Zij gaat hiermee niet akkoord. Zolang er geen nieuwe overeenkomst is, hebben wetenschappers en studenten van de VU (en andere Nederlandse universiteiten) geen toegang tot RSC-artikelen gepubliceerd na januari 2018. Medewerkers en studenten houden wel toegang tot RSC-artikelen van vóór 1.1.2018.

Alternatieven voor toegang tot RSC content lopende jaargangen2018
Welke alternatieven er zijn voor het verkrijgen van toegang tot RSC content van na 1 januari 2018, kun je lezen in de speciale flyer van de UKB - How to get the pdf? - Alternatives to the publisher version of full-text journal articles
Voor alternatieven voor publiceren zonder meerkosten voor open access, zie de VU Journal Publishing Guide.

VSNU-bericht Geen overeenkomst met de Royal Society of Chemistry Publishing


Nog vragen over dit bericht? Neem contact op via vraag.ub@vu.nl