Workshops voor studenten: Literatuur zoeken, Economische data vinden, Datasets combineren, Endnote

Met deze gratis workshops voor studenten maak je een vliegende start met je paper, scriptie of proefschrift.

11-12-2017 | 9:54

Heb je vragen of kun je hulp gebruiken bij het zoeken/ combineren van economische data of het vinden van betrouwbare wetenschappelijke literatuur voor je paper, scriptie of proefschrift? Volg dan onze gratis workshops.
Met een systematische aanpak en zorgvuldig beheer van je literatuurverwijzingen in Endnote bespaar je jezelf later veel tijd en moeite! De bibliotheek biedt ook webcursussen die je zelfstandig online kunt volgen.

Workshop Zoek en vind literatuur
Tijdens deze workshop leer je websites op hun betrouwbaarheid te beoordelen, Google effectief te gebruiken en wetenschappelijke literatuur te herkennen. We behandelen de principes van literatuur zoeken en het construeren van zoekstrategieën met als resultaat een veel relevanter overzicht van literatuur voor je werkstuk, verslag of scriptie.

Workshop EndNote
Voor beginners algemeen en beginners medisch: Tijdens de workshop voor beginners leer je hoe je je referenties kunt importeren. Met EndNote kun je je eigen bibliografische database maken en referenties opslaan, beheren en gebruiken in je eigen papers.
Meer informatie en aanmelden beginners
Meer informatie en aanmelden beginners medisch

Voor gevorderden: Tijdens de workshop voor gevorderden behandelen we een heel scala aan bijzondere handelingen in EndNote waaronder het importeren van andere bibliotheken, het toevoegen van websites en institutionele auteurs, het editen van referenties en citaties. Tevens leer je hoe je output styles kunt aanpassen. Ook focust de workshop op beheer van de EndNote bibliotheek.
Meer informatie en aanmelden voor gevorderden

Workshop Economische data vinden
Tijdens deze workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd. Je begint met het maken van een set bedrijven. Hiervan zoek je financiële data. En als de database niet alles levert, leer je hoe deze set in een andere database kunt gebruiken.

Workshop Data combineren met Excel
Tijdens deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Excel en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

Workshop Data combineren met Stata
Tijdens deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

Workshop Data vinden en combineren met Excel
Tijdens deze workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd én we leggen uit hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Excel en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream. Deze workshop combineert de workshops 'Economische Data vinden' en 'Data combineren met Excel' in één workshop.

Workshop Data vinden en combineren met Stata
Tijdens deze workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd én we leggen uit hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream. Deze workshop combineert de workshops 'Economische Data vinden' en 'Data combineren met Stata' in één workshop.

Workshops op maat
Workshops zijn ook op aanvraag mogelijk. Tijdstip, duur en plaats zijn in overleg te bepalen.
Meer informatie over workshops op maat (algemeen)
Meer informatie over workshops op maat (medisch)