Seminar Research Data Management

16 november: Everything you always wanted to know about Research Data Management, but were afraid to ask

05-10-2017 | 15:14

De oproep tot meer openheid binnen de wetenschap vraagt om een goed begrip van alle aspecten van databeheer. Er komt veel kijken bij het verzamelen, documenteren, bewaren, en delen van onderzoeksdata. Daarom organiseert de Universiteitsbibliotheek op 16 november een bijeenkomst met drie experts, die een informele introductie zullen verzorgen over de verschillende onderdelen van goed databeheer. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere registratie, opslag, gebruik en hergebruik, juridische en ethische aspecten, de vereisten van financiers, en best practice.

Bekijk het volledige programma

Datum: Donderdag 16 November 2017, 13.30-16.30
Locatie : Auditorium , O2 gebouw, De Boelelaan 1108

Aanmelden (verplicht)

Dit gratis seminar is samengesteld voor PhD studenten en onderzoekers van de VU en het VUmc. Anderen zijn van harte welkom om ook deel te nemen, maar kunnen het seminar alleen bijwonen als er voldoende plaats is. Alle presentaties en discussies zijn in het Engels.

Het seminar wordt georganiseerd door de Universiteitsbibliotheek. Vragen of opmerkingen? Neem contact op via seminars.ub@vu.nl.

Research Data Management bijeenkomst
Ingeborg Verheul (foto Monique Kooijmans), Mark Brandt, Matthew Partridge