Hoe kom je tot een toppublicatie én een goede verspreiding van je werk?

Deze vragen stonden centraal in het UB-seminar “How to publish a world class paper” van 14 november

22-11-2017 | 15:43

Dit seminar was in het bijzonder gericht op onderzoekers in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Er was speciale aandacht voor het publiceren van monografieën. De belangstelling was groot.

Sprekers en presentaties
Drie sprekers lieten elk vanuit hun eigen perspectief en ervaring hun licht schijnen op hoe je komt tot een publicatie van wereldklasse en een groot lezersbereik.

Dr. Max Haring, uitgever bij Amsterdam University Press, gaf voorbeelden van hoe Open Access de impact van je publicatie kan vergroten.
Presentatie: ‘The perspective and the role of the publisher in scientific publishing’

Mr. Dr. Marieke de Hoon, universitair docent, Faculteit der Rechten (VU), vertelde hoe haar maatschappelijke betrokkenheid focus geeft aan haar onderzoek.

Prof. Dr. Piek Vossen, professor Computational Lexicology, Faculteit der Geesteswetenschappen (VU), sprak over ‘Publishing from a reviewer’s perspective’. Zijn grote bevlogenheid bleek uit zijn uitspraak: “Ik zie mijn werk als reviewer als een morele plicht naar de academische gemeenschap. Want wetenschap doe je met zijn allen”.
Presentatie: ‘Publishing from a reviewer’s perspective’

Vragen en/of opmerkingen? Neem contact op via seminars.ub@vu.nl.