De voordelen van research data management

Het beheren van onderzoeksdata is een onderwerp waar VU-onderzoekers graag meer over leren. Zo bleek uit de grote opkomst bij het UB-seminar over Research Data Management.

05-10-2017 | 15:14

Ruim honderd onderzoekers en beleidsmakers bezochten het seminar om te leren van de ervaringen van een drietal experts. De presentaties van de experts kun je hieronder bekijken.

Voordelen van RDM
Een belangrijke conclusie uit deze lezingen is dat research data management niet alleen nog een extra taak is. Het vergt wat moeite, maar kan ook leiden tot een betere aanpak van je onderzoek, meer erkenning voor je werk, en nieuwe inzichten. Kortom: RDM biedt veel voordelen.

Ingeborg Verheul, Project Manager National Coordination Point Research Data Management.
Presentatie: Do you also prefer sweets above carrots? Why cooperation helps in good RDM.

Matthew Partridge, Research Fellow, Centre for Engineering Photonics, Cranfield University, UK.
Presentatie: Surviving data management as a researcher.

Mark Brandt, Assistant Professor, Department of Social Psychology, Social and Behavioral Sciences Tilburg University.
Presentatie: A Social Psychologist's Adventures with Open Data.

Research Data Management bijeenkomst
Ingeborg Verheul (foto Monique Kooijmans), Mark Brandt, Matthew Partridge