66 Extra UB studieplekken op de 13e

Op maandag 20 februari opent de Universiteitsbibliotheek op de 13e etage (Hoofdgebouw, B-vleugel) een studiezaal met 66 extra studieplekken voor studenten

15-02-2017 | 16:09

Maandag vanaf 10.00 staan daar 66 overheerlijke muffins klaar voor de eerste studeerlustigen.

Komende maanden komen op diverse etages in de B-toren in totaal nog eens 96 extra plekken beschikbaar, in kleinere ruimtes (02 en 04) grenzend aan de grote studiezaal. In deze ruimtes zijn telkens vier (02) of acht (04) individuele plekken; deze ruimtes kunnen ook als groepswerkplek gereserveerd worden. Het aantal studieplekken dat exclusief bestemd is om er te studeren in de UB in het Hoofdgebouw komt daarmee iets boven de 1000, naast de 350 plekken in de Medische Bibliotheek in het VUmc.

Vooral in tentamenperiodes is het vaak lastig een vrije studieplek te vinden. De UB onderzoekt hoe zij studenten hierbij kan helpen – naast het werken aan een degelijke, structurele oplossing samen met de Facilitaire Campus Organisatie (FCO) gaan we experimenteren met een quick and dirty oplossing via Twitter.

De ruimte voor de extra studieplekken is een gevolg van de concentratie van alle ca. 80 UB-medewerkers op de begane grond en de eerste verdieping in de B-vleugel van het Hoofdgebouw.

Het bieden van een uitstekende fysieke studieomgeving is een prioriteit voor de Universiteitsbibliotheek en de UB zal zich daar de komende jaren voor blijven inzetten.

studiezaal 13e