Volg een workshop informatievaardigheden

De workshops helpen medewerkers en studenten bij het vinden en verwerken van wetenschappelijke literatuur en data. Gratis voor VU/VUmc-medewerkers en VU-studenten.

07-06-2017 | 10:59

Workshop Zoek en vind literatuur
Tijdens deze workshop leer je websites op hun betrouwbaarheid te beoordelen, Google effectief te gebruiken en wetenschappelijke literatuur te herkennen. We behandelen de principes van literatuur zoeken en het construeren van zoekstrategieën met als resultaat een veel relevanter overzicht van literatuur voor je werkstuk, verslag of scriptie.
Meer informatie en aanmelden

Workshop EndNote (voor OBP, beginners, gevorderden en medische studenten/medewerkers)
Tijdens de workshop voor beginners leer je hoe je referenties kunt importeren. Met EndNote kun je je eigen bibliografische database maken en referenties opslaan, beheren en gebruiken in je eigen papers. (meer info op Tools).
Tijdens de workshop voor gevorderden behandelen we een heel scala aan bijzondere handelingen in EndNote waaronder het importeren van andere bibliotheken, het toevoegen van websites en institutionele auteurs, het editen van referenties en citaties. Tevens leer je hoe je output styles kunt aanpassen. Ook focust de workshop op beheer van de EndNote bibliotheek.

Workshop economische data vinden
Tijdens deze workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd. Je begint met het maken van een set bedrijven. Hiervan zoek je financiële data. En als de database niet alles levert, leer je hoe deze set in een andere database kunt gebruiken.

Workshop data combineren met Excel
Tijdens deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Excel en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

Workshop data combineren met Stata
Tijdens deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kan combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

Workshops op maat
Workshops zijn ook op aanvraag mogelijk. Tijdstip, duur en plaats zijn in overleg te bepalen.
Meer informatie over workshops op maat (algemeen)
Meer informatie over workshops op maat (medisch)

De UB biedt ook webcursussen die zelfstandig online te volgen zijn.