Goed nieuws voor onderzoekers: ruim 7700 tijdschriften Open Access

Wist je dat je kosteloos of met korting Open Access kunt publiceren in een groot aantal tijdschriften van topuitgevers?

10-04-2017 | 9:32

Om het publiceren in Open Access te stimuleren, heeft de Universiteitsbibliotheek met een groot aantal  uitgevers afspraken gemaakt waardoor VU en VUmc onderzoekers kosteloos Open Access kunnen publiceren of korting krijgen op de publicatiekosten. Op dit moment  zijn er voor ruim 7700 tijdschriften afspraken gemaakt, waarvan meer dan 4000 titels een impact factor hebben en ruim 1000 titels in het 1e quartile.

De UB heeft afspraken gemaakt met de volgende uitgevers: American Chemical Society, Biomed Central, Brill, British Medical Journal, Elsevier, Emerald, Karger, Lippincott Williams & Wilkins, MDPI, Royal Society of Chemistry, SAGE, SpringerNature, Taylor & Francis, Routledge, Walter de Gruyter en Wiley. Details over de procedure en workflow van de uitgevers vind je op de website van de Universiteitsbibliotheek (UB).

Heb je vragen over afspraken met uitgevers of andere vragen met betrekking tot Open Access? Neem contact op met het Open Access Team van de UB.