Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 2012 > 2apr-jun > UB digitaliseert NIVRA
10-04-2012

UB digitaliseert collectie accountancy (NIVRA)

Om deze collectie breed toegankelijk te maken, ook voor gebruikers buiten de VU, worden meer dan 300.000 pagina’s op het ogenblik gedigitaliseerd.

Het grootste deel van de collectie van het Nederlands Instituut voor Register Accountants (NIVRA) is verhuisd naar de Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit.

De collectie die gedigitaliseerd wordt bestaat uit het tijdschrift  ‘de Accountant’, ca. 800 publicaties van het NIVRA en meer dan 1000 boeken van vóór 1940 uit de collecties van professor Limperg en ‘het Historisch Archief’.
Het gedigitaliseerde materiaal zal eind 2012 full text beschikbaar zijn via een doorlinkmogelijkheid in de UB VU catalogus, Picarta, WorldCat en Google Scholar.

De bibliotheek van het Nederlands Instituut voor Register Accountants (NIVRA) is sinds 1 juni 2010 gesloten voor bezoekers. De collectie die verhuisd is naar de Universiteitsbibliotheek bestaat veelal uit unieke publicaties die geen deel uitmaken van commerciële databases en bevat onder andere literatuur die relevant is voor de accountancy-opleiding aan de VU. Sinds kort is de gehele collectie ingewerkt in de UB VU catalogus en daardoor ook vindbaar in Picarta.

neem voor meer informatie contact op met:
Sandra de Maesschalck (a.a.de.maesschalck@vu.nl)

Een serie die full text beschikbaar is
Een gedigitaliseerde serie die al full text raadpleegbaar is.