Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 2012 > 2apr-jun > Nieuwe webexpo UB
07-05-2012

Nieuwe webexpo UB

Boek, Band en Beslag

Vanaf mei is bij de Universiteitsbibliotheek een spectaculaire digitale tentoonstelling te zien over de collectie Van Noordwijk: Boek, band en beslag. Deze nieuwe webexpo leidt de bezoeker in ruim twintig luiken langs drie eeuwen kerkboekjes.

Kenmerkend aan de boekjes is de rijke manier waarop ze zijn versierd. Zo lieten de bezitters weten hoe dierbaar deze kleinoden voor hen waren.

Webexpo Boek, Band en Beslag: bijbel gebonden in zwart haaienleer en met zilverbeslagWebexpo Boek, Band en Beslag: portretje uit de Hollandse School, ca. 1620

De collectie Van Noordwijk is begonnen als privéverzameling van Bernard van Noordwijk, die ook heeft opgetreden als conservator van ‘Boek, band en beslag’. Niet zo lang geleden is de collectie overgedragen aan de Universiteitsbibliotheek VU en het Bijbels Museum. Dit samenwerkingsverband moet ervoor zorgen dat dit culturele erfgoed ontsloten wordt voor toekomstige generaties.

Meer informatie over webexpo's van de UB.