Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 2012 > 2apr-jun > Jacques Spaapen koninklijk onderscheiden
27-04-2012

Jacques Spaapen koninklijk onderscheiden

Bijzondere verdiensten bij de ontwikkeling van de Universiteitsbibliotheek

Van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam ontving Jacques Spaapen op vrijdag 27 april 2012 een koninklijke onderscheiding. Dit wegens zijn bijzondere verdiensten bij de ontwikkeling van de Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit (UB VU) en voor zijn bijdrage aan ontwikkelingen op bibliotheekgebied op landelijk niveau.
De heer Spaapen was van 1976 tot maart 2011 in dienst van de UB VU waar hij met name op het gebied van de automatisering van de catalogus en catalogiseren standaarden heeft ontwikkeld die wij nog steeds gebruiken.
Sedert zijn pensionering is hij werkzaam voor OCLC in Leiden.

Tijdens zijn VU-jaren was de heer Spaapen altijd intensief betrokken bij de Ondernemingsraad, het Lokaal Overleg en vakbondsaangelegenheden. Met name op het werkterrein van de wet- en regelgeving was en is hij nog steeds actief.

Spaapen