Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 2011 > [jul-sep] > Nieuwe zoekbox e-Library
08-09-2011

UB lanceert nieuw zoeksysteem

In e-Library kun je met één zoekactie tijdschriftartikelen en andere publicaties uit verschillende collecties tegelijkertijd doorzoeken.

Wat is e-Library?
e-Library is het nieuwe zoeksysteem van de Universiteitsbibliotheek VU.
Met dit systeem is het mogelijk om handiger te zoeken in een groot deel van de UB-collectie, zelfs op titel van tijdschriftartikelen.

Wat zit in e-Library?

UB-collecties

- 95% van de e-journals
- Catalogus
- VU-DARE
- Beeldbank UB

Overige collecties

Naast de eigen UB-collecties zijn verschillende databases in e-Library geïntegreerd, zoek verder via "all resources". Ook zijn bijvoorbeeld toegankelijk in e-Library:

- BioMed Central
- DOAJ (Directory of Open Access Journals)
- ERIC (Education Resources Information Center)
- OECD (Organisation for Economic Co-Operation and Development)
- PLoS (Public Library of Science)
- Project Gutenberg
- PubMed

Extra faciliteiten

Resultaten verfijnen
Zoekresultaten kun je makkelijk verder verfijnen op trefwoord, auteur en datum. Voor heel precieze resultaten gebruik je Advanced search.

Zoeken buiten de UB-collectie
In e-Library is het ook mogelijk om collecties van buiten de UB VU te doorzoeken. De resultaten die je dan krijgt, kunnen dienen als een goed literatuuroverzicht over een bepaald onderwerp.