Home > Nieuws en Agenda > Agenda
tot
09-02-2016

Basic course Endnote

Maak gemakkelijk een efficiënt en compleet literatuuroverzicht: geen incomplete, onoverzichtelijke en rommelige literatuurlijsten meer. Maak een consistent overzicht van de gebruikte literatuur zoals wetenschappers in je vakgebied dat doen.

Tijd: 14.00 - 15.30 uur uur Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)
10-02-2016

Search and find literature

Snel en efficiënt je literatuur zoeken en vinden! Met deze interactieve workhop krijg je alle bagage voor het efficiënt doorzoeken van algemene en vakdatabases, met als resultaat een veel vollediger overzicht van literatuur voor je werkstuk, verslag of scriptie.

Tijd: 10:00-12:00 uur uur Locatie: VU hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)
11-02-2016

Compustat Global & Datastream

Presentation of the services of the Data Center followed by exercises using the financial databases Compustat and Datastream. This includes basic searches and working with lists (workshop in English).

Tijd: 10.00-12.00 uur uur Locatie: VU hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)
11-02-2016

EndNote Medisch

Maak gemakkelijk een efficiënt en compleet literatuuroverzicht. Maak een consistent overzicht van de gebruikte literatuur zoals wetenschappers in je vakgebied dat doen. Met EndNote kun je je eigen bibliografische database maken en referenties opslaan, beheren en gebruiken in artikelen. Als uitgangspunt gebruiken we Pubmed. In de cursus leer je hoe je grote sets kunt importeren in EndNote.

Tijd: 14.00 - 16.00 uur uur Locatie: De Boelelaan 1117, Medische Bibliotheek, Instructieruimte
18-02-2016

EndNote Medisch

24-02-2016

SDC Platinum & Amadeus

Course on the level of Bachelor and Master students. We start with a short introduction into the translation of a research question into data needs. Then we discuss some difficulties which can come up when using 2 or more financial databases and how to solve these with Excel. You will practice with an example using the financial databases SDC Platinum & Amadeus.

Tijd: 09.30-11.30 uur Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)
25-02-2016

Beginnerscursus Endnote

29-02-2016

EndNote Advanced

Deze Engelstalige cursus werkt met specifieke zoekacties, focust op beheer van de EndNote bibliotheek en hoe je die gebruikt in Word. Het is aanbevolen eerst de basiscursus te volgen.