Home > Nieuws en Agenda > Agenda
tot
13-01-2015

Combining Data: Compustat North America & Datastream

Course on the level of Bachelor and Master students. We start with a short introduction into the translation of a research question into data needs. Then we discuss some difficulties which can come up when using 2 or more financial databases and how to solve these with Excel. You will practice with an example using the financial databases Compustat North America and Datastream.

Tijd: 13.00-15.00 UUR Locatie: VU University, De Boelelaan 1105, MediaXperience, room 1A-01j (1st floor, A-wing)
13-01-2015

Data combineren: Compustat North America & Datastream

Introductie op het niveau van bachelor- en masterstudenten. We starten met een korte inleiding in de vertaling van een probleemstelling naar data-behoefte. Daarna kijken we naar de problemen die je tegenkomt bij het zoeken naar en combineren van financiële data en hoe je die oplost met Excel. Tijdens de workshop ga je dit zelf oefenen met de financiële databases Compustat North America en Datastream.

Tijd: 13.00-15.00 uur UUR Locatie: Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, MediaXperience, 1A-01j (1e verdieping, A-vleugel)
14-01-2015

Combining Data: SDC Platinum & Amadeus

Course on the level of Bachelor and Master students. We start with a short introduction into the translation of a research question into data needs. Then we discuss some difficulties which can come up when using 2 or more financial databases and how to solve these with Excel. You will practice with an example using the financial databases SDC Platinum & Amadeus.

Tijd: 09.30-11.30 UUR Locatie: VU University, De Boelelaan 1105, MediaXperience, room 1A-01j (1st floor, A-wing)
14-01-2015

Data combineren: Compustat SDC Platinum en Amadeus

Introductie op het niveau van bachelor- en masterstudenten. We starten met een korte inleiding in de vertaling van een probleemstelling naar data-behoefte. Daarna kijken we naar de problemen die je tegenkomt bij het zoeken naar en combineren van financiële data en hoe je die oplost met Excel. Tijdens de workshop ga je dit zelf oefenen met de financiële databases SDC Platinum en Amadeus.

Tijd: 09.30-11.30 uur UUR Locatie: Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, MediaXperience, 1A-01j (1e verdieping, A-vleugel)
15-01-2015

Data combineren: Compustat Global & Datastream

Introductie op het niveau van bachelor- en masterstudenten. We starten met een korte inleiding in de vertaling van een probleemstelling naar data-behoefte. Daarna kijken we naar de problemen die je tegenkomt bij het zoeken naar en combineren van financiële data en hoe je die oplost met Excel. Tijdens de workshop ga je dit zelf oefenen met de financiële databases Compustat Global en Datastream.

14-04-2015

Combining Data: SDC Platinum & Datastream

Course on the level of Bachelor and Master students. We start with a short introduction into the translation of a research question into data needs. Then we discuss some difficulties which can come up when using 2 or more financial databases and how to solve these with Excel. You will practice with an example using the financial databases SDC Platinum and Datastream.

14-04-2015

Data combineren: Compustat SDC Platinum en Datastream

Introductie op het niveau van bachelor- en masterstudenten. We starten met een korte inleiding in de vertaling van een probleemstelling naar data-behoefte. Daarna kijken we naar de problemen die je tegenkomt bij het zoeken naar en combineren van financiële data en hoe je die oplost met Excel. Tijdens de workshop ga je dit zelf oefenen met de financiële databases SDC Platinum en Datastream.

15-04-2015

Combining Data: Compustat Global & Datastream

Course on the level of Bachelor and Master students. We start with a short introduction into the translation of a research question into data needs. Then we discuss some difficulties which can come up when using 2 or more financial databases and how to solve these with Excel. You will practice with an example using the financial databases Compustat Global and Datastream.