Data combineren met Stata (voertaal: Engels)

05-06-2018

18.00-20.00

VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

Data combineren met Stata (voertaal: Engels)

Aanmelden workshop

Vermeld bij je aanmelding:
- VU/VUmc-mailadres of VU-studentnummer
- de naam van je faculteit/studie

Per workshop is er plaats voor 12 deelnemers.

Verhinderd?

Ben je verhinderd? Laat het ons dan tijdig weten via vraag.ub@vu.nl, dan kunnen we een ander blij maken.

Universiteitsbibliotheek

Cursus / training

In onderzoeksprojecten is het vaak nodig om data uit verschillende bronnen te gebruiken. In deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kan combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

Voor wie?
Gevorderde bachelor- en masterstudenten. Met name voor studenten die beginnen aan hun proefschrift.

Voorkennis
Enige basiskennis van Stata en het werken met databestanden komt goed van pas. We bevelen aan de libguide Algemeen en de libguide Working with Data door te nemen.

Kosten
Gratis voor VU/VUmc-medewerkers en VU-studenten, voor anderen zie de tarievenlijst (pdf).