How to publish a world-class paper in science and medicine

Symposium / Seminar

13u00    Ontvangst met koffie en thee

13u30    Opening

13u40    The perspective and the role of the publisher in scientific publishing.
Marie Soulière - Senior manager voor peer review operations, quality, and ethics bij Frontiers
Uitgevers hebben een belangrijke rol bij het publiceren van onderzoek. Marie Soulière legt uit wat er achter de schermen gebeurt met je paper, van het indienen tot en met publicatie.

14u20    How to publish a world-class paper
Tilo Hartmann - Assistant professor communicatiewetenschappen en lid van het netwerkinstituut.
Tilo Hartmann heeft ondertussen flink wat publicaties achter zijn naam, maar dat is natuurlijk niet vanzelf gebeurd. In zijn lezing spreekt Tilo over zijn eigen ervaring met het publiceren van zijn onderzoek als beginnend onderzoeker.

15u00    Pauze

15u15    Publishing from a reviewer’s perspective
Jolanda van der Velde - Hoogleraar Cellulaire pathofysiologie van cardiomyopathieën, VUmc
Editors en reviewers zijn de poortwachters van een tijdschrift. Jolanda van der Velde heeft veel ervaring in die rol. Zij bespreekt hoe editors kijken naar de artikelen die ze moeten beoordelen, en hoe je als auteur het best kan omgaan met de kritiek van reviewers.

15u55    Afsluiting

16u00    Einde

seminar how to publish science and medicine