Financiele data vinden en combineren met Excel (voertaal: Engels)

22-03-2018

09.00-12.00

VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

Financiele data vinden en combineren met Excel (voertaal: Engels)

Aanmelden workshop

Vermeld bij je aanmelding:
- VU/VUmc-mailadres of VU-studentnummer
- de naam van je faculteit/studie

Per workshop is er plaats voor 12 deelnemers.

Verhinderd?

Ben je verhinderd? Laat het ons dan tijdig weten via vraag.ub@vu.nl, dan kunnen we een ander blij maken.

Universiteitsbibliotheek

Cursus / training

Werk je aan je scriptie en heb je heb ondersteunende data nodig? In deze workshop leer je waar en hoe je data kunt vinden. De workshop geeft inzicht in wat er komt kijken bij het zoeken naar data en hoe een werkset moet worden gebruikt om in meerdere bestanden te kunnen zoeken. Elk onderzoek begint met de vertaling van de probleemstelling naar data-behoefte. Deelnemers gaan aan de slag met voorbeelden Amadeus & Compustat, Datastream. We leren company identifiers aan te passen om ze in meerdere databases te kunnen gebruiken.

Doelgroep
Gevorderde bachelor- en masterstudenten. Met name nuttig voor studenten die beginnen aan hun scriptie.

Voorkennis
Basiskennis van Excel is vereist. Enige voorkennis van online bestanden wordt aanbevolen. Voor diegenen die nog niet (vaak) met bestanden gewerkt hebben bevelen we aan de Libguide algemeen en de Libguide Working with Data alvast door te nemen.

Kosten
Gratis voor VU/VUmc-medewerkers en VU-studenten, voor anderen zie de tarievenlijst (pdf).