Home > Nieuws en Agenda > Agenda > 2017-04-06 Basic course EndNote

Basic course Endnote

• Startdatum 06-04-2017

• Tijd 14.00-15.30 uur

• Locatie VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

• Titel Basic course Endnote (in English)

• Contactgegevens

Aanmelden workshops

Vermeld graag:
    - VU/VUmc-mailadres of VU-studentnummer
    - faculteit/studie

Maximaal 12 deelnemers.
    Na aanmelding ben je geregistreerd, tenzij je een afmelding ontvangt.

Verhinderd?

Laat je plaats dan niet verloren gaan en meld je af bij vraag.ub@vu.nl. Hartelijk dank.

• Onderdeel Universiteitsbibliotheek

• Categorie Overig

• Evenementtype Cursus / training

Geen incomplete, onoverzichtelijke en rommelige literatuurlijsten meer. Maak gemakkelijk een efficiënt en consistent overzicht van de literatuur die je gebruikt, zoals wetenschappers in je vakgebied dat doen.

Met EndNote kun je je eigen bibliografische database maken en referenties opslaan, beheren en gebruiken in artikelen. In de cursus leer je hoe je (grote) sets kunt importeren in EndNote. Als uitgangspunt gebruiken we een aantal veelgebruikte literatuurbronnen als Web of Science en Pubmed. De cursus is gebaseerd op een Windowsomgeving en Internet Explorer.

Studenten, medewerkers en onderzoekers VU en VUmc

Aan het eind van deze Engelstalige workshop:

• kun je referenties overhalen uit Pubmed naar EndNote en weet je wat daarbij komt kijken
  • kun je deze referenties gebruiken om in Word in een bepaalde output style (opmaakregels voor een specifiek tijdschrift) verwijzingen te maken in tekst of in noten
  • kun je een bibliografie maken (literatuurlijst)
  • heb je allerlei tips gekregen voor het gebruik van EndNote

Kosten

Gratis voor VU/VUmc-medewerkers en VU-studenten, voor anderen zie de tarievenlijst (pdf).