Workshops

De Universiteitsbibliotheek biedt workshops informatievaardigheden. De workshops zijn gratis voor VU/VUmc en ACTA-studenten en -medewerkers*.


Workshops Zoek en vind literatuur

Met deze workshop krijg je alle bagage voor het efficiënt doorzoeken van algemene en vakdatabases, met als resultaat een veel vollediger overzicht van literatuur voor je werkstuk, verslag of scriptie.
Meer informatie en aanmelden (via de agenda)


Workshops EndNote
Snel en handig een literatuurlijst maken en referenties overzetten naar Word (meer info op Tools). Er zijn Endnote workshops voor beginners, gevorderden en medische studenten/medewerkers.
Meer informatie en aanmelden (via de agenda).
       

Een workshop Literatuur vinden bij de UB (1) Een workshop Literatuur vinden bij de UB (2)

Workshops financieel-economische data vinden 
Leer databestanden gebruiken om financiële gegevens, economisch nieuws, marktinformatie en marktrapporten te vinden. Research Data Services geeft hulp en advies.
Meer informatie en aanmelden (via de agenda).

Workshops  datasets combineren
Leer op efficiënte wijze datasets uit verschillende bestanden met elkaar te verbinden. Research Data Services geeft hulp en advies.
Meer informatie en aanmelden (via de agenda).

Webcursussen informatievaardigheden
Voor het vinden en verwerken van wetenschappelijke literatuur. Voor zowel beginners als gevorderden. De cursussen zijn bedoeld voor gebruik in het onderwijs, maar kunnen ook zelfstandig worden gevolgd.

Workshops op maat
Workshops zijn ook op aanvraag mogelijk. Tijdstip, duur en plaats zijn in overleg te bepalen.
Meer informatie over workshops op maat (algemeen)
Meer informatie over workshops op maat (medisch)


* Cursussen zijn tegen betaling van cursusgeld ook toegankelijk voor niet aan de VU verbonden personen. Zie de tarievenlijst.