Workshops en webcursussen

afb-cursus1Slim literatuur of data leren zoeken en verwerken? Met de gratis UB-workshops maak je een vliegende start met je paper, scriptie of proefschrift. Je kunt ook zelf de UB-webcursussen (Libguides) doornemen. De workshops zijn gratis voor medewerkers en studenten van VU/VUmc en ACTA.

Voor medewerkers & studenten
- Zoek en vind literatuur
- Makkelijk bronvermeldingen en een literatuurlijst maken met Endnote 

Voor studenten
- Economische data vinden
- Data combineren met Excel of Data combineren met Stata
- Data vinden en combineren met Excel of Data vinden en combineren met Stata

Ook workshops op maat zijn mogelijk
Tijdstip, duur en plaats in overleg. Aanvragen: algemeen; medisch

Beschrijving workshops - Data 2018 &  Aanmelden

Workshop Zoek en vind literatuur

Je leert websites op betrouwbaarheid te beoordelen, Google effectief te gebruiken en wetenschappelijke literatuur te herkennen. We behandelen de principes van literatuur zoeken en het construeren van zoekstrategieën met als resultaat een veel relevanter overzicht van literatuur voor je werkstuk, verslag of scriptie.
Meer informatie, data en aanmelden Zoek en vind literatuur

Marja_en_Lieke_Workshop_Zoek_en_Vind_LiteratuurStudenten Architectuurgeschiedenis Marja en Lieke volgden de workshop Zoek en Vind Literatuur: ‘We kunnen nu zelf een systematische literatuur-zoekstrategie maken’

WorkshopMakkelijk bronvermeldingen en een literatuurlijst maken met Endnote 

Beginners algemeen & medisch
Je leert hoe je je referenties kunt importeren. Met EndNote kun je je eigen bibliografische database maken en referenties opslaan, beheren en gebruiken in je eigen papers.
Meer informatie, data en aanmelden beginners
Meer informatie, data en aanmelden beginners medisch

Gevorderden
We behandelen diverse bijzondere handelingen in EndNote zoals het importeren van andere bibliotheken, het toevoegen van websites en institutionele auteurs, het editen van referenties en citaties. Je leert ook hoe je output styles kunt aanpassen en hoe je je EndNote bibliotheek beheert.
Meer informatie, data en aanmelden voor gevorderden     

Toelichting workshops voor studenten

Workshop Economische data vinden

Je leert waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd. Je begint met het maken van een set bedrijven. Hiervan zoek je financiële data. En als de database niet alles levert, leer je hoe deze set in een andere database kunt gebruiken.
Meer informatie, data en aanmelden Economische data vinden

Workshop Data combineren met Excel
Je leert hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken Excel en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.
Meer informatie, data en aanmelden Data combineren met Excel

Workshop Data combineren met Stata
Je leert hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.
Meer informatie,data en aanmelden Data combineren met Stata

Workshop Data vinden en combineren met Excel
Je leert waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd én hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken Excel en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream. Deze workshop combineert de workshops 'Economische Data vinden' en 'Data combineren met Excel'.
Meer informatie, data en aanmelden

Workshop Data vinden en combineren met Stata
Je leert waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd én hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream. Deze workshop combineert de workshops 'Economische Data vinden' en 'Data combineren met Stata'.
Meer informatie, data en aanmelden

Suleyman_Avzaly_masterstudent_Accountancy'Handig, zeker als je met je scriptie start'
Masterstudent Accountancy & Control Suleyman Avzaly, volgde de workshop Economische data vinden. ‘Ik weet nu waar ik de databases met economische en financiële data kan vinden, hoe ik ze kan gebruiken en hoe ik datasets kan combineren. Bij mijn opleiding was dat maar een klein onderdeel en moesten we het zelf uitvogelen. Ik weet nu beter hoe je databases kunt combineren. In de workshop zaten we met een kleine groep en kreeg je een op een hulp. Deze workshop is handig, zeker als je met je scriptie start.’ Ook Kiethan Vijayabalan, premasterstudent Business administration is enthousiast omdat 'het lekker praktisch was'.

Op de hoogte blijven van onze workshops en activiteiten voor medewerkers en studenten?
Volg ons via Facebook
Volg_Like_UB