Home > Hulp, advies > Online readers

Docenten kunnen met hulp van de UB digitale readers samenstellen en aanbieden aan studenten, bijvoorbeeld in Blackboard. Via links kunnen studenten de afzonderlijke artikelen van een online reader inzien en downloaden.

Werkwijze
Stuur de specialist van je vakgebied een lijst van de literatuur die in de online reader moet worden opgenomen. De vak- en themaspecialist gaat na of deze literatuur digitaal beschikbaar is. Zo ja, dan kan het in de online reader worden opgenomen (zie verder in Hoe maak ik online readers in Blackboard). NB! Let op de auteursrechten.
Is de literatuur niet digitaal beschikbaar dan zoekt de vak- en themaspecialist naar een oplossing, bijvoorbeeld een link naar een e-book of een scan die in de online reader kan worden opgenomen.
Inleiding online readers (PDF)
Hoe maak ik online readers in Blackboard (PDF)

Auteursrecht
Docenten zijn zelf verantwoordelijk voor alle auteursrechtelijke aspecten van het cursusmateriaal, niet de UB (zie de themasite: auteursrecht).

Download voor het regelen van het gebruik van online artikelen met Stichting PRO:
Algemeen readermeldingsformulier Stichting PRO (PDF)
Toestemming aanvragen voor het overnemen van lange gedeeltes kan via PRO webportal (inloggen met relatienummer en wachtwoord van je faculteit).

Contact
Vraag aan de UB. Vermeld als onderwerp "Online reader".

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Vind je antwoord Beeldbank UB

spamfuik@vu.nl