Home > Collecties

De Universiteitsbibliotheek van de VU beheert een groot aantal collecties, die via de catalogus en de zoekbox (rechts op de pagina) zijn te doorzoeken.
Het zoeken kan op grofweg twee manieren: rechtstreeks in een bron (catalogus, e-journals etc.) of op onderwerp/vakgebied.

e-Collectie
De UB biedt een steeds groter deel van de collecties digitaal aan. De e-collectie kun je vinden in de catalogus door daar bij "uitgebreid zoeken" de materiaalsoorten "e-Books", "Elektronische media algemeen" of "Tijdschriften (elektronisch)" te selecteren.
Je kunt ook in de zoekbox (rechts op deze webpagina) "e-Journals" (elektronische tijdschriften) of "e-Resources" (databases) selecteren. Beeldmateriaal wordt steeds meer gedigitaliseerd en opgenomen in de beeldbank.

Bijzondere collecties
Naast de reguliere collecties bezit de UB een aantal bijzondere collecties; het merendeel daarvan omvat boeken en objecten van vóór 1901.

Hulp en advies
De UB biedt verder informatie en advies over onderwerpen die belangrijk zijn in de wetenschappelijke wereld en waarbij er behoefte bestaat aan heldere, eenduidige informatie, onder andere over open access.

Een deel van de fysieke collecties van de UB

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl